Σε βασικό διεκδικητικό πλαίσιο και σε κοινή έκφραση των διεκδικήσεών τους, κατέληξαν μετά την πολύωρη συζήτηση που είχαν στα Γρεβενά, οι εκπρόσωποι των αγροτών από 10 μπλόκα της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.

Οι αγροτοσυνδικαλιστές αποφάσισαν να μεταφέρουν την απόφασή τους και στους συναδέλφους τους στα μπλόκα στη Νίκαια Λάρισας και στη Θήβα, με στόχο να συμφωνήσουν προκειμένου ο αγώνας τους να είναι κοινός και συντονισμένος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα Συντονιστική Επιτροπή που συνεδρίασε στα Γρεβενά αποφάσισε επίσης να μην προχωρήσει σε αποκλεισμούς δρόμων, αλλά να παραμείνουν τα τρακτέρ δίπλα στις εθνικές οδούς μέχρι να υπάρξει συνάντηση με την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή.

Ωστόσο δεν θα προσέλθουν στο διάλογο που θα γίνει στο Ζάππειο στις 25 και 26 Ιανουαρίου, αλλά θα επιδιώξουν απευθείας συνάντηση με την υπουργό.

Τα σημεία στα οποία συμφώνησαν οι εκπρόσωποι των αγροτικών μπλόκων είναι:
άμεση καταβολή των κοινοτικών ενισχύσεων, εγγυημένο εισόδημα σε όλα τα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα, ενεργοποίηση του Μητρώου Αγροτών, αναμόρφωση του κανονισμού του ΕΛΓΑ με αποζημιώσεις που θα καλύπτουν το 100%, αποσαφήνιση του χαρακτηρισμού «κατά κύριον επάγγελμα αγρότης» και αναμόρφωση του αγροτικού και συνεταιριστικού κινήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι αγροτών από τα μπλόκα που βρίσκονται στους νομούς Θεσσαλονίκης, Πιερίας, Κοζάνης, Φλώρινας, Γρεβενών, Λάρισας και Μαγνησίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης