Στη σύλληψη τριών Κυπρίων προχώρησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας στον διεθνή αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Σύμφωνα με τις Αρχές, πρόκειται για έναν 43χρονο μοναχό από τη Μονή Κύκκου, έναν 55χρονο άνδρα και μια 60χρονη γυναίκα, οι οποίοι κίνησαν τις υποψίες των αστυνομικών, καθώς μετέφεραν μια βαλίτσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, διαπιστώθηκε πως μέσα στη βαλίτσα υπήρχαν ανθρώπινα οστά.
Τι είχε συμβεί; Οι τρεις δράστες είχαν παραστεί νωρίτερα σε τρισάγιο στο Γ’ Νεκροταφείο Νίκαιας, στη μνήμη μιας γυναίκας που είχε πεθάνει πριν από τέσσερα χρόνια και, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν κάποτε μοναχή στη Μονή Κύκκου.

Μόλις τελείωσε η επιμνημόσυνη δέηση και ο κόσμος αποχώρησε, άνοιξαν τον τάφο, ξέθαψαν τα οστά της και στη συνέχεια τα έβαλαν μέσα στη βαλίτσα.

Όπως είπαν προς τους αστυνομικούς, ο λόγος που προέβησαν στην πράξη αυτή ήταν επειδή η συγκεκριμένη γυναίκα ήταν αγία και μάλιστα, σκόπευαν να θάψουν εκ νέου τα οστά της σε ειδική τοποθεσία στον περίβολο της Μονής Κύκκου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα με τις κατηγορίες της κλοπής και της περιύβρισης νεκρού. Η δίκη ορίστηκε για τέλη Ιανουαρίου και αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Με βάση πληροφορίες, και οι τρεις φαίνεται πως έχουν ήδη επιστρέψει στην Κύπρο.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Μιχάλης Κατσουνωτός, δήλωσε ότι η Ελληνική Αστυνομία δεν έχει υποβάλει κανένα αίτημα προς τις Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας σχετικά με τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι ο μητροπολίτης Κύκκου Νικηφόρος έθεσε τον μοναχό σε αργία, έκοψε τα ωφελήματά του για τρεις μήνες, ενώ διέταξε τη διεξαγωγή έρευνας, προκειμένου να αποκαλυφθεί ο πραγματικός λόγος της αποτρόπαιης αυτής πράξης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Μητρόπολη θα διερευνήσει το κατά πόσον επρόκειτο για κομπίνα, με το σχέδιο των τριών να περιλαμβάνει τη μεταφορά των οστών στην Κύπρο, την ταφή τους και τον μετέπειτα ισχυρισμό ότι επρόκειτο για θαύμα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης