Είναι οι λεπτομέρειες  στο παρασκήνιο της δολοφονίας που συγκλόνισε το πανελλήνιο. Η περιγραφή του πρώτου και τελευταίου ραντεβού του Νίκου Σεργιανόπουλου με το Γεωργιανό δολοφόνο του. «Δεν ήξερα ποιον σκότωσα» ήταν τα πρώτα λόγια που είπε στους αστυνομικούς, όταν οδηγήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση. Σε μια απολογία “ποταμό”, ο νεαρός άνδρας αποκάλυψε στους αστυνομικούς όλες τις άγνωστες λεπτομέρειες όχι μόνο της δολοφονίας, αλλά και των 52 ημερών που μεσολάβησαν μέχρι τη σύλληψή του.

“Όταν μπήκα στο αυτοκίνητό του, από την Πλατεία Βικτωρίας, εκείνο το βράδυ, δεν ήξερα ποιος ήταν. Δεν τον είχα ξαναδεί στη ζωή μου. Νόμιζα ότι ήταν κάποιος άγνωστος, πού να φανταστώ ότι ήταν ένας διάσημος ηθοποιός. Την επόμενη μέρα, όταν είδα ότι όλα τα κανάλια και οι εφημερίδες ασχολούνταν με τη δολοφονία του, κατάλαβα ότι είχα μπλέξει πιο σοβαρά απ’ ό,τι είχα φανταστεί. Όχι μόνο είχα σκοτώσει έναν άνθρωπο, αλλά αυτός ήταν και διάσημος. Κατάλαβα ότι πολύ δύσκολα θα γλίτωνα τη σύλληψη, καθώς όλη η χώρα για μέρες ασχολούνταν με τη δολοφονία του.”

Έτσι περιέγραψε ο 30χρονος, πώς συνειδητοποίησε ποιον σκότωσε τα ξημερώματα της 4ης Ιουνίου. Και συνέχισε…. “Εξαφανίστηκα απ’ όλα τα στέκια που σύχναζα. Δεν πήγαινα ούτε για δουλειά. Κρυβόμουν και περίμενα να ηρεμήσουν τα πράγματα. Παρακολουθούσα τηλεόραση για να μάθω αν οι αστυνομικοί είχαν στα χέρια τους στοιχεία για την ταυτότητα του δολοφόνου. Σκέφτηκα να βρω έναν τρόπο να γυρίσω στη Γεωργία, στη γυναίκα και τα παιδιά μου. Τις τελευταίες ήμερες τα πράγματα ηρέμησαν και αποφάσισα να γυρίσω στα παλιά μου λημέρια, νόμιζα ότι δεν με ψάχνουν πια. Όμως, έκανα λάθος. Σε λίγη ώρα με είχαν συλλάβει.”

Αυτό ήταν και το μοιραίο λάθος του δολοφόνου. Οι αστυνομικοί είχαν ταυτοποιήσει πλήρως, από τα εργαστηριακά ευρήματα, το αποτύπωμα δύο εβδομάδες πριν από τη σύλληψή του. Είχαν στήσει καρτέρι, ήξεραν ότι, για πολλούς λόγους, θα ξαναεμφανιστεί στο “στέκι” του. Όπως και έγινε. Είτε για οικονομικούς λόγους είτε για τους λόγους που ο ίδιος κατηγορείται, επέστρεψε στην πλατεία Βικτωρίας, όπου και τελικά συνελήφθη.

Η ανάκριση

Από την αστυνομία οι απαντήσεις του δράστη θεωρούνται από αναμενόμενες έως κοινότοπες, μια και σε τέτοιου είδους εγκλήματα, πάντα, ο δράστης επικαλείται πίεση από το θύμα του ή προσβολή του ανδρισμού και της ηθικής του.

Όπως γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις, οι αστυνομικοί “έπαιξαν” με την ψυχολογία του, τόσο κατά την παρακολούθησή του, αφήνοντάς τον να πιστέψει ότι δεν τον αναζητούν πια, όσο και κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, αφήνοντάς τον σε ένα μικρό δωμάτιο της Αστυνομικής Διεύθυνσης μόνο του.

Τον ήξεραν

Ο Γεωργιανός είχε μπει παράνομα στη χώρα το 2006. Είχε ζητήσει άσυλο και, ενώ εκκρεμούσε η απάντηση στο αίτημά του, αστυνομικοί τον συνέλαβαν την ώρα που προσπαθούσε να κλέψει ένα αυτοκίνητο. Για άγνωστους λόγους, τότε, αφέθηκε ελεύθερος.

Είναι πανέξυπνος

Αυτό είπαν κάποιοι από τους αστυνομικούς που μίλησαν μαζί του. Το γεγονός ότι, όταν πρωτοήρθε στην Ελλάδα, παράνομα, ζήτησε άσυλο, φανερώνει ότι πρόκειται για έναν ιδιαιτέρως ευρηματικό και έξυπνο άνθρωπο. Αυτό επιβεβαιώνεται και από το ότι στην ανάκριση είχε έτοιμες απαντήσεις. Ξεκαθάρισε από την αρχή ότι έβλεπε το θύμα του για πρώτη φορά, έδωσε έμφαση στις πιέσεις που δέχθηκε από τον Ν. Σεργιανόπουλο, είχε την ψυχραιμία μετά από 21 μαχαιριές να αναστατώσει το διαμέρισμα για να δείξει διάρρηξη, δεν παραδέχθηκε ποτέ ότι η πλατεία αποτελούσε στέκι για να προσφέρει ερωτική συντροφιά, καθώς, αν το επιβεβαίωνε, θα “γκρεμιζόταν” το επιχείρημα της προσβολής του ανδρισμού του.

Ο 30χρονος πλέον κρατείται στην ασφάλεια και την Τρίτη το πρωί θα οδηγηθεί στον Ανακριτή.

Διαβάστε επίσης:
”Γιατί τον σκότωσα”, 26 Ιουλίου 2008, 18:17