Η νεκροψία της 32χρονης Ελληνίδας που πέθανε από αλλαντίαση μετά από κατανάλωση σαρδέλας σε εστιατόριο του Μπορντό δείχνει ασφυξία, μεταδίδει το BFMTV, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι τοξικολογικές εξετάσεις που θα επιβεβαιώσουν τα αίτια του θανάτου.

Η ιατροδικαστική έκθεση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η αιτία θανάτου της 32χρονης ήταν η ασφυξία, πιθανώς λόγω δηλητηρίασης από βοτουλικό οξύ, όπως ανέφερε δικαστική πηγή τη Δευτέρα το BFMTV.

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της αρμόδιας περιφερειακής υγειονομικής υπηρεσίας, 15 περιστατικά εντοπίστηκαν στη Γαλλία μετά από φαγητό στο συγκεκριμένο εστιατόριο. Από αυτά, τα 11 νοσηλεύτηκαν σε νοσοκομεία, εκ των οποίων τα οκτώ στη Γαλλία. Έξι εξακολουθούν να νοσηλεύονται στην εντατική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Μπορντό.