Σε συνέχεια της επιτυχούς εκδήλωσης «Άρτος και Οίνος» που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ., ο κύκλος γευσιγνωσίας συνεχίζεται με τη δεύτερη συνάντηση, την Κυριακή 28 Απριλίου.

Το ψωμί και το κρασί, δύο αγαθά με πολλαπλούς συμβολισμούς και βαρύνουσα σημασία για τον άνθρωπο, αποτελούν βασικά προϊόντα της Μητέρας Γης και παναθρώπινα στοιχεία πολιτισμού. Τις ημέρες του Πάσχα τιμούμε τον Άρτο και τον Οίνο, το σώμα και το αίμα του Χριστού.

Από τις 13.00 έως τις 14.30 οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν οινοπαραγωγούς και αρτοποιούς και να μιλήσουν μαζί τους. Το κοινό θα μπορεί να δοκιμάσει διάφορες ποικιλίες κρασιού -οίνος ευφραίνει καρδίαν- και είδη ψωμιού, βασικό στοιχείο της καθημερινής μας διατροφής. Όσοι το επιθυμούν θα προμηθευτούν κρασιά και αρτοσκευάσματα σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές.

Στον κύκλο εκδηλώσεων «Άρτος και Οίνος» συμμετέχουν παραγωγικές μονάδες αρτοποιών και οινοπαραγωγών από τη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιφέρεια. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Τελλογλείου που παρουσιάζει φίλους του κρασιού και επαγγελματίες του χώρου του άρτου.

Αυτή την Κυριακή το κοινό θα γνωρίσει τα προϊόντα των Αρτοποιείων – Φούρνων «Κουκουμεριάς Β.ΟΕ.» και του Οινοποιείου «Κτήμα Φουντή».

Κυριακή 28 Απριλίου, 13.00-14.30
Προαύλιος χώρο Άρτος και Οίνος
Εκδήλωση Γευσιγνωσίας
Είσοδος ελεύθερη.

Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.: Αγίου Δημητρίου 159Α, Θεσσαλονίκη
Τ: 2310247111
F: 2310991610
www.teloglion.gr.


Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη