Δεν δίστασαν να βγάλουν μαχαίρι σε κάτοικο της Ηλιούπολης όταν τους αντιλήφθηκε να προσπαθούν να κλέψουν τις ζάντες και τα λάστιχα ενός αυτοκινήτου. Ο λόγος για δυο νεαρούς, ηλικίας 20 και 22 ετών, που συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής.   

Το «δίδυμο» είχε αδυναμία σε συγκεκριμένη μάρκα αυτοκινήτων και η δράση του ξεκίνησε τον περασμένο Ιανουάριο. Χτυπούσαν σε Γλυφάδα και Ηλιούπολη και τους αρκούσαν λίγα λεπτά για να «γδύσουν» τα αυτοκίνητα που είχαν βάλει στο μάτι. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που δημοσιοποίησε η Ελληνική αστυνομία, έκλεβαν εξαρτήματα από το εσωτερικό των οχημάτων καθώς και σε ορισμένες περιπτώσεις προφυλακτήρες και φτερά. Όταν οι αστυνομικοί τους εντόπισαν την περασμένη Παρασκευή στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου, οι νεαροί «προσπάθησαν να διαφύγουν, ο 22χρονος τρέχοντας και ο 20χρονος προβαίνοντας σε επικίνδυνους ελιγμούς με το «επιχειρησιακό» αυτοκίνητο που οδηγούσε σε οπισθοπορεία». Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια τους αλλά και στο «επιχειρησιακό» αυτοκίνητο «βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, τιμόνια και εξαρτήματα αυτοκινήτων (στροφόμετρα, ρολόγια και πλαστικά μέρη), διαρρηκτικά εργαλεία (κατσαβίδια και κόφτης) καθώς και συσκευασία, περιέχουσα κατεργασμένη κάνναβη σε μορφή σοκολάτας, μεικτού βάρους, -4,8- γραμμαρίων και συσκευασία που περιείχε -4,6- γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την έρευνα των αστυνομικών εξιχνιάστηκαν 17 περιπτώσεις κλοπών από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, ληστεία σε συνεργείο αυτοκινήτων, ληστρική κλοπή και κλοπή από πρατήριο υγρών καυσίμων. Οι συλληφθέντες έχουν κατηγορηθεί και κατά το παρελθόν, κατά περίπτωση, για απείθεια, βία κατά υπαλλήλων και παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί όπλων. 

Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό των συνεργών τους καθώς και την πλήρη εξακρίβωση του εύρους της εγκληματικής τους δραστηριότητας, συνεχίζεται. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης