Δέκα εντάλματα σύλληψης έχουν εκδοθεί από την ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με την υπόθεση της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού. Μέχρι στιγμής, έχουν συλληφθεί οκτώ νέα άτομα, πέρα από τον 23χρονο που συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη, ένα 24ωρο μετά το φονικό, και ο οποίος αναμένεται να απολογηθεί τη Δευτέρα στον Ανακριτή.
Σύμφωνα με τις Αρχές, οι οχτώ συλληφθέντες είναι από 20 έως 23 ετών, ενώ τρεις εξ αυτών είναι σεσημασμένοι. Επτά από αυτά τα άτομα είναι ελληνικής καταγωγής και ένα αλβανικής. Όλες οι συλλήψεις έγιναν στη Θεσσαλονίκη.
Ένα εκ των δέκα ενταλμάτων σύλληψης αφορά τον 20χρονο ύποπτο που φέρεται να διέφυγε στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Αλβανία.
Προς το παρόν, δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες για τα στοιχεία ταυτότητας των δέκα ατόμων, ούτε για τον βαθμό εμπλοκής τους στη δολοφονία.
Η πρώτη επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας, που αφορούσε τους τέσσερις πρώτους συλληφθέντες, αναφέρει τα εξής:
«Ανακοινώνεται ότι, στο πλαίσιο συνεχιζόμενων ερευνών για υπόθεση που αφορά στην ανθρωποκτονία 19χρονου ημεδαπού, που έλαβε χώρα την 01-02-2022, στην περιοχή Χαριλάου, εκδόθηκαν σήμερα δέκα (10) Εντάλματα σύλληψης. Εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ήδη τέσσερις (4) εκ των εμπλεκομένων».
Ακολούθησε και δεύτερη ανακοίνωση, με τη σύλληψη δύο ακόμα ατόμων:
«Σε συνέχεια της προηγούμενης ανακοίνωσης, που εκδόθηκε νωρίτερα από την Υπηρεσία μας, ανακοινώνεται ότι εκτελέστηκαν δύο ακόμη Εντάλματα σύλληψης.
Συνελήφθησαν δηλαδή δύο ακόμη άτομα, τα οποία εμπλέκονται στην υπόθεση που αφορά στην ανθρωποκτονία 19χρονου, που έλαβε χώρα στην περιοχή Χαριλάου, την 01-02-2022.
Οι έρευνες συνεχίζονται.
Για οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη, θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση».
Τάκης Θεοδωρικάκος: Δικαιοσύνη μέχρι το τέλος
Μετά από την ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, δήλωσε:
«Είχαμε πει από την πρώτη στιγμή ότι είναι ζήτημα τιμής για την Ελληνική Αστυνομία, για τη δικαιοσύνη, για την πολιτεία συνολικά, η έρευνα για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη να φτάσει μέχρι το τέλος. Να βρεθούν οι ένοχοι και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Αυτό ήταν και είναι το καθήκον του κράτους δικαίου και αυτό γίνεται πραγματικότητα τώρα. Άμεση απόδοση δικαιοσύνης και πρωτοβουλίες για να μπει τέλος σε αυτή την παράλογη βία και τον χουλιγκανισμό».