Σε συναγερμό έχει τεθεί από τα ξημερώματα το αντιτρομοκρατικό επιτελείο μετά την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στη ΔΟΥ Αμαρουσίου. Οι δράστες γύρω στις τέσσερις πλησίασαν αθέατοι το κτήριο που βρίσκεται στην οδό Πλαταιών και τοποθέτησαν τη βόμβα. Λίγα λεπτά αργότερα ακούστηκε μια δυνατή έκρηξη και οι κάτοικοι πετάχτηκαν από τα κρεβάτια τους. Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές στον μαντρότοιχο της Εφορίας, ενώ έσπασαν και οι τζαμαρίες. 

Η έκρηξη ακούστηκε σε όλη την περιοχή, αλλά και μέχρι τα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στη λεωφόρο Αλεξάνδρας. Το τελευταίο χρονικό διάστημα ήταν σε «αναμμένα κάρβουνα» βλέποντας σχεδόν κάθε βράδυ επιθέσεις με γκαζάκια σε διάφορους στόχους αλλά και οδομαχίες στα Εξάρχεια με στόχους κυρίως αστυνομικούς. Οι κινήσεις συμπαράστασης στον απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη, γνωστό ως «Τοξοβόλο του Συντάγματος», ήταν όλο και περισσότερες. Εκτίμηση των Αρχών ήταν ότι «ενδεχομένως κάποιοι να ήθελαν να κάνουν ένα πιο αναβαθμισμένο επιχειρησιακό χτύπημα αυτή την εποχή». Ωστόσο, αυτό που είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι ότι οι δράστες δεν προειδοποίησαν για την τοποθέτηση του μηχανισμού, κάτι που εγκυμονούσε κίνδυνο να τραυματιστεί κάποιος περαστικός, καθώς η Αστυνομία δεν είχε αποκλείσει τον χώρο. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στελέχη του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών ερεύνησαν τον χώρο της έκρηξης για τυχόν υπολείμματα του μηχανισμού τα οποία θα μεταφερθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Την ίδια ώρα, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία αναζητεί εικόνα από γειτονικές κάμερες για να διαπιστώσει κάποιο χαρακτηριστικό των δραστών ή πώς προσέγγισαν την Εφορία. Το σίγουρο είναι ότι μέχρι να υπάρξει ανάληψη ευθύνης κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι δεν θα ακολουθήσει κι άλλο χτύπημα, σε ένδειξη «αλληλεγγύης» αλλά και για επίδειξη «δύναμης». 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης