Τελικά το «Σύστημα» αυτοεξυπηρετήθηκε. Σε πείσμα κάθε λογικής και ηθικής τάξης, αντίθετα με το κοινό περί δικαίου αίσθημα, το «Σύστημα» εξέδωσε απαλλακτικό βούλευμα για τον ηλικίας 27 ετών Βασίλη Λεβέντη ο οποίος καταγγέλθηκε για βιασμό της Γεωργίας Μπίκα τα χαράματα Πρωτοχρονιάς του 2022 στη Θεσσαλονίκη.
Πίσω από τις λέξεις και τα ονόματα κρύβεται μια ολόκληρη πλεκτάνη, μια συγκεκριμένη επιχείρηση συγκάλυψης των ενόχων και μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια να μη φθάσει ποτέ σε δίκη η υπόθεση του βιασμού μιας εικοσιτετράχρονης κοπέλας.
Το απαλλακτικό βούλευμα εξεδόθη λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι της Παρασκευής έτσι ώστε να μην υπάρξουν χρονικά περιθώρια αντίδρασης, αλλά ούτε και δυνατότητες για πλήρη ενημέρωση της υπεράσπισης της Γεωργίας Μπίκα. Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ) μετέδωσε, λοιπόν, τα εξής:
«Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, με βούλευμα που δημοσιεύτηκε κάνει δεκτή την 60 σελίδων εισήγηση της εισαγγελέως Πρωτοδικών Κυριακής Κλιάμπα, η οποία, βασίζοντας το σκεπτικό της απαλλακτικής της πρότασης στο σύνολο των αποδεικτικών μέσων της δικογραφίας -και μεταξύ αυτών σε καταθέσεις μαρτύρων-, αλλά και στα επιστημονικά αποτελέσματα των εξετάσεων από τα Εργαστήρια Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας της Θεσσαλονίκης και της Βέρνης, κατέληξε στο συμπέρασμα πως τα όσα κατέθεσε η εγκαλούσα αποτελούν μυθεύματα και ασύστολα ψεύδη».
«Έπλασε μια ιστορία με ηρωίδα θύμα την ίδια, διανθίζοντάς την κάθε φορά κατά το δοκούν με χονδροειδέστατα ψεύδη, ώστε να προσδώσει μεγαλύτερη αληθοφάνεια στην περιγραφή των γεγονότων, παρουσιάζοντας τον εαυτό της ως θύμα βιασμού από τον κατηγορούμενο και όχι μόνον», ανέφερε η εισαγγελική πρόταση.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Οι δικαστές του Συμβουλίου, εκτός από την απαλλαγή του 27χρονου, επιβάλλουν στην καταγγέλλουσα τα δικαστικά έξοδα, υιοθετώντας και ως προς το σκέλος αυτό την εισαγγελική πρόταση.
Υπενθυμίζεται ότι ο 27χρονος αντιμετώπιζε το αδίκημα των «γενετήσιων πράξεων χωρίς τη συναίνεση της παθούσας», και μετά την απολογία του στην ανακρίτρια, όπου αρνήθηκε την εις βάρος του αποδιδόμενη πράξη, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους».
Στην αρχή της ειδήσεως που μετέδωσε το ΑΠΕ επισημαίνεται: «Απαλλακτικό είναι το βούλευμα για τον 27χρονο που καταγγέλθηκε από 24χρονη στη Θεσσαλονίκη για βιασμό, τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς, σε δωμάτιο πολυτελούς ξενοδοχείου της πόλης».
Κάπως έτσι ολοκληρώνεται για τη Δικαστική Αρχή της Θεσσαλονίκης, αλλά και τους άλλους θεσμούς που ενεπλάκησαν σε αυτή την υπόθεση, την Αστυνομία δηλαδή αλλά και την Ιατροδικαστική Αρχή, η προσπάθεια όλων των προεστών και των κοτζαμπάσηδων της πόλης να «βγάλουν λάδι» τον Βασίλη Λεβέντη και τον αδελφό του, γόνους της γνωστής οικογενείας Λεβέντη, της ισχυρής αυτής Φατρίας η οποία είναι και βασικός μέτοχος της Coca-Cola 3E.
Από την πρώτη στιγμή που η Γεωργία Μπίκα έλαβε τη θαρραλέα απόφαση να μεταβεί στο Αστυνομικό Τμήμα του Λευκού Πύργου προκειμένου να καταγγείλει τον βιασμό της, κινητοποιήθηκε όλο το σύστημα της οικογενείας Λεβέντη. Πρόκειται για έναν εκπαιδευμένο μηχανισμό, όπως εξήγησε στη «Ζούγκλα» και στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο το μέλος της οικογένειας Ντόνα Συμεωνίδου. Ως γνωστόν, οι αποκαλύψεις της οδήγησαν στον άγριο ξυλοδαρμό της από μπράβους της οικογένειας, όπως η ίδια καταγγέλλει. Η μητέρα των αδελφών Λεβέντη πήρε το πρώτο αεροπλάνο και ταξίδεψε μέχρι τη Θεσσαλονίκη προκειμένου να έρθει σε επαφή με βασικούς παράγοντες της πόλης. Τα δικηγορικά γραφεία ανέλαβαν να διεκπεραιώσουν τα περαιτέρω. Κάπως έτσι αντιλαμβάνονται τα θέματα Δικαιοσύνης οι ελίτ. Ως ζητήματα προς διεκπεραίωση.
Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης έκανε πλήρως αποδεκτή την πρόταση της εισαγγελέως Κυριακής Κλιάμπα, η οποία αποτελείται από 60 σελίδες. Σε αυτό το απαράδεκτο νομικά και ηθικά κείμενο η εισαγγελέας αποσιωπά όλα εκείνα τα στοιχεία τα οποία οδηγούσαν στη στοιχειοθέτηση της ενοχής του/των βιαστών, αλλά και που ανέτρεπαν τα πορίσματα και τις εκθέσεις ιατροδικαστών και Αστυνομίας. Τι κι αν υπήρχε το πόρισμα του ελβετικού ινστιτούτου το οποίο περιέγραφε όλες τις παρατυπίες, τις απαράδεκτες καθυστερήσεις στη λήψη δειγμάτων ούρων, στη μη λήψη δείγματος αίματος, στη μη λήψη δειγμάτων για εξέταση DNA. Τι κι αν υπήρχε το πόρισμα-καταπέλτης του γαλλικού ινστιτούτου τοξικολογίας, του εργαστηρίου που πιστοποιείται ως μόνιμος συνεργάτης του Εφετείου των Παρισίων, του οποίου το συμπέρασμα είναι ξεκάθαρο… Το θύμα, η Γεωργία Μπίκα, τα χαράματα της Πρωτοχρονιάς ήταν σχεδόν σε κώμα λόγω ισχυρότατης ποσότητας αλκοόλ στο αίμα της. Εν ολίγοις, η Γεωργία Μπίκα δεν είχε καμία δυνατότητα αντίδρασης ή και κατανόησης για τα όσα της συνέβαιναν.
Βρέθηκε απέναντι σε άτομα τα οποία εκμεταλλεύτηκαν την κατάστασή της. Τα υπόλοιπα είναι γνωστά.
Η συμπαιγνία του «Συστήματος» ήταν αριστοτεχνικά στημένη. Το μαγνητοσκοπημένο υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του ξενοδοχείου ΜΕΤ, στο οποίο συνέβησαν όλα τα παραπάνω, για κάποιον άγνωστο λόγο δεν βρέθηκε ποτέ. Ένα απίστευτο φαινόμενο. Οι κάμερες δεν κατέγραψαν τίποτε λόγω βλάβης κατά το επίμαχο χρονικό διάστημα. Ως εκ θαύματος, οι αστυνομικές αρχές καθυστέρησαν να ζητήσουν δείγματα ούρων. Η Ιατροδικαστική Αρχή ούτε που διανοήθηκε να πάρει δείγμα αίματος εγκαίρως αλλά και άλλο δείγμα για ανάλυση DNA. Η ανακριτική αρχή ούτε που φαντάστηκε να καταχωρίσει τους μώλωπες στα κάτω άκρα της Γεωργίας Μπίκα ως αποδεικτικά στοιχεία. Αντίθετα, δικαιολόγησε τους μώλωπες ως αποτέλεσμα ενός ανύπαρκτου τροχαίου στο μικρό πάρκινγκ του Α.Τ. Λευκού Πύργου. Η εισαγγελέας, αν και γυναίκα, δεν διερωτήθηκε ποτέ γιατί οι Αρχές δεν διέθεταν ουροσυλλέκτες. Η Γεωργία Μπίκα μέσα στη ζάλη της υποχρεώθηκε τη μέρα της Πρωτοχρονιάς να ψάχνει η ίδια φαρμακείο για να προμηθευτεί ουροσυλλέκτες.
Απ’ όπου και να πιάσει κανείς αυτή την υπόθεση, θα αντιληφθεί σχεδόν αμέσως πως τα επίσημα πορίσματα είναι διάτρητα. Πώς εξαρχής κάθε στοιχείο που θα οδηγούσε στην ενοχή των βιαστών απαξιώθηκε.
Η «Ζούγκλα», βέβαια, ήρθε σε επαφή με τον δικηγόρο της Γεωργίας Μπίκα, τον Θανάση Ζιώγα, ο οποίος βρίσκεται στο Λονδίνο. Από τη Δευτέρα, και μόλις ολοκληρωθεί η ενημέρωσή του για το βούλευμα, θα καταθέσει έφεση αναίρεσης. Η Γεωργία Μπίκα θα συνεχίσει να πολεμά με όσα ένδικα μέσα διαθέτει. Είναι ωστόσο απογοητευτικό εν έτει 2022, σε μια χρονική στιγμή τόσο σημαντική για το γυναικείο κίνημα, την πάλη των γυναικών να ορίζουν το κορμί τους, την προσπάθεια γενικευμένης καταδίκης όλων των σεξιστικών και ρατσιστικών νοοτροπιών, αυτό το κορίτσι να αισθάνεται πως πολεμά τους ανεμόμυλους σαν ένας άλλος Δον Κιχώτης. Ευτυχώς, δεν είναι μόνη της.
Πολύ χαμηλά στην παγκόσμια κατάταξη για τη Δικαιοσύνη και το κράτος δικαίου η Ελλάδα: Πίσω από χώρες όπως η Ναμίμπια, η Ρουάντα και η Ρουμανία
Υπενθυμίζεται πως μόλις στην 48η θέση της παγκόσμιας κατάταξης για τη Δικαιοσύνη και το κράτος δικαίου βρίσκεται για το 2021 η Ελλάδα. Με σκορ 0,61 η χώρα μας, σύμφωνα με τον πίνακα του World Justice Project Rule of Law Index, βρίσκεται πιο κάτω και από χώρες όπως η Ναμίμπια, η Ρουάντα, η Ρουμανία, η Χιλή, η Κόστα Ρίκα, η Ουρουγουάη, η Λετονία και η Λιθουανία.
Τo World Justice Project Rule of Law Index θεωρείται η κορυφαία πηγή στον κόσμο για πρωτότυπα, ανεξάρτητα δεδομένα σχετικά με το κράτος δικαίου. Καλύπτοντας 139 χώρες και δικαιοδοσίες, ο Δείκτης βασίζεται σε εθνικές έρευνες σε περισσότερα από 138.000 νοικοκυριά και 4.200 νομικούς επαγγελματίες και ειδικούς, για να μετρήσει πώς βιώνεται και γίνεται αντιληπτό το κράτος δικαίου παγκοσμίως.
Η σχετική κατάταξη περιέχεται στην πιο πρόσφατη έκθεση για το 2021 αξιολόγησης του κράτους δικαίου με βάση τις εμπειρίες και τις αντιλήψεις του ευρύτερου κοινού και των νομικών εντός της κάθε χώρας. Δείτε όλη την έκθεση εδώ.
Στον χάρτη των χωρών της Ε.Ε., ευρωπαϊκής ζώνης ελευθέρων συναλλαγών και Β. Αμερικής και στις χώρες με υψηλό εισόδημα, η Ελλάδα πέφτει στην τρίτη από το τέλος θέση (ακολουθούν η Βουλγαρία και η Ουγγαρία) στον συνολικό δείκτη τήρησης του κράτους δικαίου.