Η επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Οργανωμένου Εγκλήματος, που αναβλήθηκε δύο φορές από «καρφιά» που φοράνε στολή και δίνουν πληροφορίες σε σεσημασμένους και παραβατικούς, «βγήκε» το δραματικό βράδυ της 9ης Απριλίου, κρύβοντας πολλές εκπλήξεις. Στα χέρια της Αστυνομίας έπεφτε ο παλιός «πελάτης» της Ασφάλειας Αττικής, ο 46χρονος κάτοικος Βριλησσίων, Δημήτριος Καπές-Καπετανάκης, εμπλεκόμενος τη δεκαετία του ‘90 στο μεγάλο Συνδικάτο του Εγκλήματος με τις δολοφονίες «νονών» της νύχτας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πέρα των κατηγοριών για σωματεμπορία, σύσταση εγκληματικής ομάδος και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, που αντιμετωπίζουν ο θεωρούμενος (και ήδη προφυλακισμένος) ως «εγκέφαλος» Καπές-Καπετανάκης και οι 15 συγκατηγορούμενοί του, στα χέρια της ανακρίτριας έφταναν και 800 «καυτές» τηλεφωνικές συνομιλίες. Το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων, σε συνεργασία με την ΕΥΠ, είχε φροντίσει (μετά από άρση τηλεφωνικού απορρήτου) να παρακολουθεί τα κινητά τηλέφωνα όσων μιλούσαν με τον Καπέ και τους στενούς του συνεργάτες.

Και εκεί αποκαλύφθηκαν πολλά για τους «εντιμότατους φίλους» του 46χρονου επιχειρηματία, του οποίου οι επιχειρήσεις (διαφημιστική, εταιρεία που εκδίδει μια εφημερίδα και ένα περιοδικό, καθώς και μια εταιρεία ενοικιάσεως πολυτελών σκαφών) βρίσκονται ήδη στο «μικροσκόπιο» της Επιτροπής για το Ξέπλυμα του Βρώμικου Χρήματος.

Σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η δεύτερη επιχείρηση, το βράδυ της 28ης Μαρτίου, η οποία «καρφώθηκε» από ένστολους «λαδοπόντικες» που συμμετείχαν (άκουσον άκουσον) τόσο στην ίδια επιχείρηση(!) όσο και σε προηγούμενες, ο κατηγορούμενος (βάσει των τηλεφωνικών συνομιλιών που βρίσκονται στη διάθεση της zougla.gr) συνομιλούσε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

1) Με πρώην κατηγορούμενο -οπαδό του Ολυμπιακού- στην πολύκροτη υπόθεση της δολοφονίας του φιλάθλου του Παναθηναϊκού, Μιχάλη Φιλόπουλου. Ο άνθρωπος αυτός ακούγεται στις συνομιλίες ως ο ενδιάμεσος κρίκος μεταξύ του Καπέ και του αρχιφύλακα της Υποδιεύθυνσης Οργανωμένου Εγκλήματος, Θόδωρου Γιαννίκου. Ο «ενδιάμεσος» επικοινωνεί με τον Καπέ το απόγευμα της 28ης Μαρτίου. Ο Καπές του ζητάει να μάθει «από τον φίλο του» τι γίνεται, διότι έχει σοβαρή πληροφόρηση ότι «από αύριο αρχίζει το παιχνίδι». Ο ενδιάμεσος μετά από εφτά λεπτά επικοινωνεί με το κινητό τηλέφωνο του αρχιφύλακα, αλλά ο ένστολος του λέει ότι «έχει δουλειά, αλλά θα βρεθούν να τα πουν από κοντά». Το βράδυ της 28ης Μαρτίου (λίγες ώρες πριν από την προγραμματισμένη δεύτερη αστυνομική επιχείρηση) ο Καπές τηλεφωνεί σε μέλος της εγκληματικής ομάδας και του λέει ότι «τον πήρε τηλέφωνο ο φίλος τους (ο Γιαννίκος)», ο «βασικός μέτοχος» και ότι «η επιχείρηση εγκρίθηκε για αύριο το πρωί»! Στις 9.23 της επομένης, ο Καπές τηλεφωνεί σε συνεργάτη του και του λέει ότι «ο φίλος» (ο ίδιος αστυνομικός) δεν μπορεί να μιλήσει «διότι έχουν βγει ομάδα». Η ομάδα ήταν, βέβαια, το ολιγομελές Τμήμα της Ασφάλειας, που προσπαθούσε να συλλάβει τη συμμορία. Ανάμεσά τους και ο «λύκος», που φορούσε την «προβιά» του αστυνομικού! Εξεταζόμενος, ο αστυνομικός παραδέχτηκε τις συνομιλίες, ασκήθηκε εναντίον του ποινική δίωξη για συμμετοχή στην εγκληματική ομάδα και τέθηκε σε διαθεσιμότητα. Όσο για τον «ενδιάμεσο», πληροφορίες τον φέρουν να ασκεί χρέη οδηγού σε εκδότη μεγάλης οικονομικής εφημερίδας.

2) Ένας ακόμα έντιμος φίλος του Καπέ είναι ο διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας βορείων προαστίων. Καλό μπουμπούκι κι αυτός. Ο «εγκέφαλος» παίρνει τηλέφωνο στις 20 Ιανουαρίου 2010 τον αξιωματικό της ΕΛΑΣ (την ημέρα που εξελισσόταν η πρώτη-αναβληθείσα επιχείρηση) και με ύφος «εργοδότη», του ζητάει να τσεκάρει δύο νούμερα αυτοκινήτων, που, όπως προκύπτει, ανήκουν σε συμβατικά αυτοκίνητα της Ασφάλειας.

Διαβάστε τη συνομιλία για να φρίξετε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Καπές: Κάτι επείγον ρε φίλε, είναι δυο νούμερα, μπορείς να μου τα τσεκάρεις; Είναι γύρω-γύρω παράξενα. Είναι ένα ΖΚΙ και ένα ΖΚΝ.
– Αξιωματικός της ΕΛΑΣ: Δικά μας θα είναι αυτά. ΖΚΙ, ΖΚΝ.

Ακολουθεί νέα συνομιλία…

– Καπές: Έλα Ζ.
– Αξιωματικός: Δεν υπάρχει τίποτα, δεν φαίνεται τίποτα.
– Καπές: Ακατοχύρωτα ε;
– Αξιωματικός: Ναι, ναι.

     

 

3) Την Πέμπτη, 15 Απριλίου, ο Καπές προσέρχεται στον 12ο τακτικό ανακριτή και αποκαλύπτει και τους υπόλοιπους «εντιμότατους φίλους του». Τον Γιώργο, ο οποίος είναι δημόσιο πρόσωπο και όπως είπε χαρακτηριστικά «δεν σας λέω το επώνυμό του, γιατί δεν θέλω να τον εκθέσω και μου ζήτησε να μεσολαβήσω να του γνωρίσω δυο κοπέλες, όχι απαραίτητα εκδιδόμενες».
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο Γιώργος είναι ένας πασίγνωστος πολιτικός με ιδιαίτερη αδυναμία στις καλλίγραμμες καλλονές του πληρωμένου έρωτα. Του αρέσει η καλοπέραση και η χωρίς αναστολές ερωτική συντροφιά. Έστω κι αν αυτή του κοστίζει ακριβά.

4) Στην απολογία του, ο Καπές αποκαλύπτει ότι την παραμονή της αναβληθείσας, λόγω του ένστολου «καρφιού» επιχείρησης, και επειδή υποψιαζόταν ότι τον παρακολουθεί η Αστυνομία, τηλεφωνεί σε γνωστό αστυνομικό συντάκτη τηλεοπτικού σταθμού.
5) Στην προσπάθειά του αυτή (για να μάθει, δηλαδή, όπως δικαιολογείται, γιατί τον παρακολουθεί η Αστυνομία) επικοινωνεί και με ανώτερο αξιωματικό της Ασφάλειας, που εμφανίζεται ως ένας από τους πιο σκληρούς διώκτες σε υπηρεσία κοινού εγκλήματος.

6) Τα μέλη του κυκλώματος που κατηγορούνται για σωματεμπορία, σύσταση εγκληματικής ομάδος και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος (μέσω του διαφημιστικού γραφείου) πλήρωναν αδρά στο ταμείο της καθημερινής αθλητικής εφημερίδας «Πρωταθλητής», για να διαφημίζουν την πελατεία τους. Η πελατεία, όμως, ήταν καταπιεσμένες, ξεγελασμένες και καταρρακωμένες καλλίγραμμες γυναίκες από χώρες της ανατολικής Ευρώπης, που πραγματοποιούσαν, μέσω των οδηγών της οργάνωσης, ακόμα και έξι ερωτικά ραντεβού την ημέρα σε γνωστά ξενοδοχεία των βορείων προαστίων, αλλά και του κέντρου της Αθήνας.

Απολογούμενος, πάντως, ο Καπές αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες. Υποστήριξε ότι δεν έχει επιχείρηση που «πασάρει» αλλοδαπές καλλονές σε «καθώς πρέπει» κυρίους, αλλά διατηρεί διαφημιστικό γραφείο. Συνέχισε, λέγοντας ότι τα τηλέφωνα που αναγράφονται στις αγγελίες δεν είναι δικά του «όπως ισχυρίζεται η Αστυνομία», αλλά «των πελατών, των οποίων τα στοιχεία κρατώ, βγάζω φωτοτυπίες και εκδίδω τιμολόγια», όπως είπε στην απολογία του.

Επιπλέον, επεσήμανε ότι έκανε τις τηλεφωνικές επαφές με τους επιφανείς ένστολους φίλους του, επειδή υποψιαζόταν ότι παρακολουθείται από την Αστυνομία και έψαχνε να βρει το γιατί. «Δεν έχω καμία εμπλοκή με το παρελθόν, αλλά φοβάμαι, επειδή πολλοί πρώην συγκατηγορούμενοί μου έχουν δολοφονηθεί, όπως οι Σωτήρης Κούσης, Γιώργος Αναγνωστόπουλος και Μπάμπης Λαζαρίδης. Γι’ αυτό το λόγο, είμαι τόσο προσεκτικός και προσπαθώ να μάθω ποιος με παρακολουθεί, εάν με παρακολουθεί», κατέληξε.

Οι ισχυρισμοί του, ωστόσο, δεν έπεισαν ανακριτή και εισαγγελέα, με αποτέλεσμα να επιστρέψει μετά από πέντε χρόνια και πάλι στη φυλακή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης