Πατήστε εδώ για να παρακολουθήσετε την κίνηση στην Εθνική Οδό

Πατήστε εδώ για να παρακολουθήσετε την κίνηση στη λεωφ. Κηφισίας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία που πλήττει από τα ξημερώματα αρκετές περιοχές στην Ελλάδα.

Προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία που πλήττει από τα ξημερώματα αρκετές περιοχές στην ΕλλάδαΑπό πολύ νωρίς το πρωί, έντονη βροχόπτωση σημειώνεται στην Αθήνα, προκαλώντας σειρά προβλημάτων στους οδηγούς αλλά και σε πολίτες που επέλεξαν να μείνουν στα σπίτια τους.

Στην οδό Πειραιώς λόγω συσσώρευσης υδάτων, γινόταν έως τις 13.00 εκτροπή της κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα, από την Χαμοστέρνας έως την Π. Ράλλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανάλογη κατάσταση επικρατεί και στα βόρεια προάστια όπου οι δρόμοι έχουν πλημμυρίσει ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με εξαιρετικά χαμηλές ταχύτητες.

Σε περιοχές όπως το Ηράκλειο, η Καλλιθέα και το Παλαιό Φάληρο, άνθρωποι εγκλωβίστηκαν σε ασανσέρ λόγω διακοπών ρεύματος και χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τον απεγκλωβισμό τους.

Παράλληλα η Π.Υ. έχει δεχθεί έξι κλήσεις για απάντληση υδάτων και τέσσερις για κοπές δέντρων.

Χιόνι στον δρόμο προς Καρπενήσι

Από νωρίς το πρωί χιονίζει στη Φθιώτιδα, στον δρόμο προς Καρπενήσι, από τον Τυμφρηστό μέχρι και λίγο μετά το τούνελ. Αστυνομικοί του Α.Τ. Μακρακώμης βρίσκονται λίγο πριν τον Τυμφρηστό και ενημερώνουν τους οδηγούς ότι η κυκλοφορία προς το Καρπενήσι γίνεται μόνο με αλυσίδες.

Αλυσίδες επίσης θα χρειαστούν και οι οδηγοί που θα κινηθούν στο επαρχιακό δίκτυο προς Κρίκελο ή Φιδάκια Ευρυτανίας.

Τα μηχανήματα της Περιφέρειας καθαρίζουν τους δρόμους και τις επόμενες ώρες το εθνικό δίκτυο θα είναι καθαρό και η κυκλοφορία θα γίνεται χωρίς αλυσίδες.

Στα λευκά τα ορεινά των Τρικάλων

Τα ορεινά των Τρικάλων ξύπνησαν ξανά στα λευκά.

Όπως καταγράφει το trikalavoice.gr χιονοπτώσεις σημειώνονται από το βράδυ σε χωριά πάνω από το Χιονοδρομικό Περτουλίου, δημιουργώντας σκηνικό… Χριστουγέννων. Σημειώνεται ότι εκεί «κρατάει» ακόμη το χιόνι που έπεσε το Γενάρη, αλλά και τις πρώτες εβδομάδες του Φλεβάρη.



Καρδίτσα: Υπερχείλισε ο Ενιππέας, διεκόπη η κυκλοφορία από Ιτέα προς Πέτρινο

Προβλήματα έχει δημιουργήσει η αλλαγή του καιρικού σκηνικού στο νομό Καρδίτσας. Aπό χθες διεκόπη η κυκλοφορία στον επαρχιακό δρόμο Ιτέας- Πέτρινου του Δήμου Παλαμά, αφού η στάθμη των νερών του ποταμού, πέρασαν πάνω από τη γέφυρα, με αποτέλεσμα το σημείο να είναι απροσπέλαστο.

Η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας , σύμφωνα με το thessaliatv βρίσκεται σε επιφυλακή τόσο για το προαναφερθέν σημείο όσο και στην περιοχή Μαγούλα- Ν. Καλύβια (όρια νομού Καρδίτσας με νομό Τρικάλων), όπου επίσης παρατηρείται άνοδος των νερών του ποταμού Κοττά, λόγω της συνεχιζόμενης βροχόπτωσης.

Xιόνισε στο Δασικό Χωριό της Ξάνθης

Xειμωνιάτικο είναι το τοπίο και στο Δασικό Χωριό της Ξάνθης, όπου από το πρωί ένα λευκό πέπλο χιονιού έχει σκεπάσει την περιοχή.

Πηγή: xanthinews.gr

Tι προβλέπει η ΕΜΥ για τις επόμενες ώρες

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ θα σημειωθεί επιδείνωση και σε άλλες περιοχές με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται τοπικά από θυελλώδεις ανέμους και χαλαζοπτώσεις.

Τα φαινόμενα σήμερα θα επηρεάσουν την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα.

Μέχρι τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής θα επηρεαστούν η Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και πιθανώς πρόσκαιρα και οι Κυκλάδες.

Το χρώμα δηλώνει το αθροιστικό ύψος της βροχόπτωσης το τελευταίο 3ωρο.


Διαβάστε επίσης:

Νέο δελτίο της ΕΜΥ: Xαλάει και πάλι ο καιρός από απόψε

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης