H «Συνεργασία αναρχικών για την καλλιέργεια κλίματος διάχυτης ανασφάλειας» ανέλαβε με ηλεκτρονικό μήνυμα που εστάλη στη zougla.gr την ευθύνη για τον εμπρησμό τεσσάρων εταιριών security την Τετάρτη 7 Ιουλίου.

Παραθέτουμε το κείμενο ανάληψης ευθύνης χωρίς αλλαγές ή παρεμβάσεις:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν χρειάζονται πολλα λόγια για να εξηγήσουμε γιατί μισούμε αυτόν τον κόσμο. Ας μας πουν καλύτερα αυτοί που τον αγαπάν τους λόγους τους. Αντί να χύνουμε μελάνι γι’αυτόν τον κόσμο προτιμότερο θα ήταν να αποφασίζαμε σε ποιουνού εχθρού τις υλικές υποδομές θα χύνουμε λίτρα βενζίνης στην επόμενη επίθεση μας. Πόσες φορές πρέπει να ειπωθεί ακόμα οτι πάνω απ’όλα για μας βρίσκεται η αξία της ελευθερίας και έτσι όπως αυτή δεν επιδέχεται περικοπές ή εκπτώσεις, έτσι αντίστοιχα και η προσέγγιση μας για την εξουσία δεν επιδέχεται καμία θετική εκδοχή. Ένας κόσμος με ύψιστα αγαθά την ιδιώτευση και την ιδιοκτησία δεν έχει να προσφέρει σε μας τίποτα, και τις προσπάθειες καλύτερης διαχείρησης του τις αντιλαμβανόμαστε σαν βουτιές σε κενό. Αυτός είναι ο κόσμος της εξουσίας λοιπόν, και τον σιχαινόμαστε με πάθος. Αυτός ο ίδιος κόσμος που προγραμματίζει σήμερα σε ποιές παραλίες θα απλώσει το τομάρι του τις διακοπές και αυτός που μετέτρεψε σε πιάτσα με νεκροφόρες τους δρόμους έξω απ’τις φυλακές της χώρας τις τελευταίες 3 βδομάδες. Αυτός ο ίδιος κόσμος που σαν χαζοχαρούμενος στοιχηματίζει για το ποιός θα κερδίσει το μουντιάλ και ο αυτός που πυροβόλησε, ακρωτηρίασε και έστειλε στον Κορυδαλλό με συνοπτικές διαδικασίες τον σύντροφο αγωνιστή Σίμο Σεισίδη. Η εξουσία δεν ειναι τίποτα άλλο απο μια ηθική που έχει την δυνατότητα να διαχέεται παντού και που μπορεί να γίνει αισθητή προφανώς απ΄τους σιχαμερούς εκπρόσωπους της αστικής τάξης, την υπουργό, τον επιχειρηματία, την δημοσιογραφίνα μέχρι και το τελευταίο καθίκι στην τελευταία γωνιά αυτού του κόσμου που ενω έχει συνειδητοποιήσει οτι είναι σκλαβωμένος, η εξέγερση του φτάνει μέχρι το ένα μπουκάλι βότκα ή τα 5 χαπάκια βάλιουμ. Σ’όλους αυτούς, με σειρά εχθρικής προτεραιότητας βέβαια, στέλνουμε ένα μήνυμα μίσους και μιά ευχή να ανταμώσουμε σύντομα. Όσο υπάρχει εξουσία λοιπόν, η ύπαρξη αυτού του κόσμου παραμένει ενα διαρκές έγκλημα. Θα αναπαράγει την ανισότητα, την εκμετάλλευση, την μιζέρια, την προδιαγεγραμμένη διαδρομή με άλλα λόγια ενός αργού θανάτου. Γι’αυτό και για μας ο μοναδικός τρόπος προσέγγισης αυτού του κόσμου είναι μέσω της άρνησης, μέσω του δαρκούς πολέμου, για μια ζωή με αξιοπρέπεια, για την επανάσταση.

Την νύχτα της Τετάρτης 7/7 στην Θεσσαλονίκη βάλαμε στο στοχαστρό μας τον υλικό κόσμο της ασφάλειας πυρπολώντας 4 οχήματα εταιριών σεκιούριτι καταδεικνύωντας έτσι τον ρόλο τους.
Πιο συγκεκριμένα,
– ένα ATV και μια μηχανή (Security) που βρίσκονταν παρκαρισμένα ακριβώς δίπλα στην οδό Λαγκαδά στην Νεάπολη
– ένα τζιπ ( Margelis Security) στην Χαριλάου
– και ένα αυτοκίνητο ( Force Security) στις Συκιές
Όπως είπαμε αυτός ο κόσμος αγαπάει πολύ την ιδιοκτησία και δεν θα την άφηνε σε καμία περίπτωση απροστάτευτη. Γι’αυτόν τον λόγο υπάρχουν και οι ιδιωτικές εταιρίες παροχών ασφαλείας για να καλύψουν το κενό της δημόσιας ασφάλειας μιας και ξέρουν όλοι οτι οι μπάτσοι απο μόνοι τους είναι άχρηστοι. Εμείς απ’την πλευρά μας σαν ολικοί αρνητές αυτού του κόσμου σιχαινόμαστε απεριόριστα κάθε λογής ρουφιάνο που δουλευέι για λογαριασμό του ενώ λίγο μας ενδιαφέρει αν το κάνει συνειδητά ή απλά για έναν μισθό. Θα συνεχίζουμε να επιτιθόμαστε για να κάνουμε όσο πιο ξεκάθαρες τις εχθρικές προθέσεις μας.

Ζούμε για την μέρα που δεν θα χρειάζεται να εξηγούμε τους λόγους πίσω απ΄τα χτυπήματα μας. Είτε γιατί θα έχουμε νικήσει, είτε γιατί θα έχουμε νικηθεί. Σ’αυτήν την ζωή ή βάζεις το λιθαράκι σου στην οικοδόμηση του τερατουργήματος της εξουσίας ή κυνηγάς την άγρια ομορφιά της άγνωστης ελευθερίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λευτεριά στους αιχμάλωτους συντρόφους μας

Συνεργασία αναρχικών για την καλλιέργεια κλίματος διάχυτης ανασφάλειας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης