Το μεταμεσονύχτιο τηλεφώνημα από απόρρητο αριθμό του Βαγγέλη Μαρινάκη προς τον δημοσιογράφο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, ο οχετός ύβρεων και απειλών που εκτόξευσε ο επιχειρηματίας-εκδότης, προκάλεσε το αυτονόητο. Ο δημοσιογράφος μετέβη στην αστυνομία και υπέβαλε μήνυση κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη εκθέτοντας πλήρως το περιεχόμενο αυτού του τηλεφωνήματος. Από εκείνη τη στιγμή και μετά, κατά τον Νόμο και κατά την νομική τάξη, κινήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία κατά του επιχειρηματία-εκδότη.

Ο κ. Μαρινάκης δεν είναι αγνώστου διαμονής. Ούτε είναι μη αναγνωρίσιμος. Ως εκ τούτου δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως η ΕΛ.ΑΣ. διαθέτει όλα τα – κατά τον Νόμο – μέσα προκειμένου να τον προσάγει στην Δικαιοσύνη ως η νομική τάξη ορίζει. 

Είναι γεγονός ότι η Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά κατάφερε μετά από πολλά 24ωρα να ταυτοποιήσει τρεις (3) μόνον υπαίτιους του ξυλοδαρμού του φιλάθλου στη θύρα 8 του πετάλου του γηπέδου Καραϊσκάκης. Τo συμβάν, το ενθυμούμεθα όλοι, συνέβη την Τρίτη που μας πέρασε κατά τη διάρκεια του αγώνα της Εθνικής με το Γιβραλτάρ.

Έκτοτε, οι οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός διοργάνωσαν διαδήλωση μπροστά από το δικαστικό μέγαρο Πειραιά το απόγευμα της Πέμπτης για να «στηρίξουν» τον συλληφθέντα χούλιγκαν που συμμετείχε στον ξυλοδαρμό. Η πρόκληση δεν περιορίστηκε εκεί. Οι οργανωμένοι οπαδοί ξυλοκόπησαν και έναν εργάτη συνεργείου επισκευής ανελκυστήρων διότι απλά έκανε το λάθος να περάσει ανάμεσά τους. Το θύμα έσπευσε στην αστυνομία για να υποβάλει μήνυση. 

Η Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά που κατάφερε να ταυτοποιήσει μόνο τρεις από τους χούλιγκαν που επιτέθηκαν στον άτυχο φίλαθλο, ενώ είναι πολλοί περισσότεροι και ενώ τα πρόσωπα της ομάδας κρούσης των οργανωμένων οπαδών είναι εμφανή σε όλες τις φωτογραφίες και τα video που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο και έχουν αναμεταδοθεί από τους τηλεοπτικούς σταθμούς, προφανώς αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα να ταυτοποιήσει και τους άλλους αλλά και εκείνους που ξυλοκόπησαν τον εργάτη. 

Μήπως γενικότερα η ΕΛ.ΑΣ. αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα στον εντοπισμό και του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη; Αν ναι, τότε προκύπτει ένα σοβαρό ζήτημα. 

Είναι σε όλους γνωστό πως παραδοσιακά αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που συνήθως υπηρετούν στην Διεύθυνση Πειραιά και που φθάνουν σε ηλικία συνταξιοδότησης αποκτούν αιφνιδίως την ιδιότητα του επικεφαλής ασφαλείας του επιχειρηματία – εκδότη Βαγγέλη Μαρινάκη. Τελευταίος στη σειρά αυτή των υπευθύνων ασφαλείας και πρώην στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. είναι ο ταξίαρχος Φώσκολος, πρώην διευθυντής ασφαλείας Πειραιά. Ας ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα.

Είναι ή όχι οι επιχειρήσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη και η Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά συγκοινωνούντα δοχεία; Διότι αν δεν είναι, τότε η Αστυνομία δεν έχει κανένα άλλοθι και καμία δικαιολογία να μην συλλαμβάνει αυτούς που πρέπει όταν πρέπει. Εάν συμβαίνει όμως αυτό, τότε η Πολιτεία έχει ένα ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα.

Μετά το χθεσινό απειλητικό τηλεφώνημα στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο από τον Βαγγέλη Μαρινάκη προκαλείται ένα αυτονόητο ερώτημα. Πώς ένας τέτοιος άνθρωπος ο οποίος είναι υπόδικος στη μείζονος σημασίας υπόθεση για τα στημένα του ποδοσφαίρου και το όνομα του οποίου με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο βρίσκεται στο μικροσκόπιο της εισαγγελέως κυρίας Ειρήνης Τζίβα για το ναρκόπλοιο Noor1 και ο οποίος μεταμεσονυχτίως έχει την δυνατότητα ή το θράσος να απειλεί τηλεφωνικά έναν δημοσιογράφο, πώς είναι δυνατόν αυτό το άτομο να είναι πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Πειραιά, πρόεδρος της ιστορικής ομάδας του Ολυμπιακού και βεβαίως ιδιοκτήτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. 

Το τελευταίο ερώτημα δεν αφορά βεβαίως την ΕΛ.ΑΣ. ούτε τα αστυνομικά όργανα που καλούνται να εντοπίσουν τους παρανόμους, τους κακοποιούς και τους παραβάτες. Αφορά πρωτίστως την Πολιτεία και τον τρόπο με τον οποίο διοικείται, αν διοικείται, αυτή η χώρα. 

(Αποτύπωμα οθόνης του κινητού του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου όπου φαίνεται η ακριβής ώρα της κλήσης χωρίς αναγνώριση. Τα τηλέφωνα που έχουν σβηστεί, για λόγους ασφαλείας των κατόχων τους, είναι στην διάθεση των Αρχών)
 
Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα. Ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης ενεργεί όπως ενεργεί διότι απλά στη χώρα αυτή ο θεσμικός υπόκοσμος έχει ισχύ, τόση, που να του επιτρέπει να δείχνει ότι κυβερνά και ότι βρίσκεται στο απυρόβλητο. Θα το επαναλάβουμε. Οι σημερινοί Ναπολιτάνοι, απόγονοι των αρχαίων κατοίκων της Νεαπόλεως, με μεγάλη γνώση επί των θεμάτων μαφίας, συνηθίζουν να λένε στις μέρες μας το εξής παράδοξο: «Στην Ελλάδα δεν χρειάζεται η μαφία διότι η Πολιτική είναι παράρτημα της». Οι Ναπολιτάνοι, επειδή είναι σοφοί λόγω ιστορικής εμπειρίας, ενδεχομένως να έχουν δίκιο. Εναπόκεινται στην ελληνική Πολιτεία να καταδείξει και να αποδείξει ότι έχουν άδικο.

Και κάτι για την ΕΣΗΕΑ. Μήπως, λέμε μήπως, το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων θα έπρεπε να αναρωτηθεί πώς ένας εκδότης και μάλιστα ιδιοκτήτης δύο εκ των ιστορικότερων τίτλων στην ιστορία του ελληνικού Τύπου έχει το δικαίωμα και το ελεύθερο να τηλεφωνεί και να απειλεί δημοσιογράφο. Επειδή η ΕΣΗΕΑ συνήθως διακρίνεται από ευαισθησία για τα θέματα αυτά, μήπως, λέμε μήπως, θα έπρεπε να λάβει κάποια θέση, ενδεχομένως και να προβεί σε κάποια διαμαρτυρία επί του θέματος. Λέμε μήπως.

Η μήνυση του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη