Στη δημοσιότητα δόθηκαν κατόπιν σχετικής διάταξης του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες του 27χρονου, o οποίος συνελήφθη για την υπόθεση ανθρωποκτονίας της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου, Suzanne Eaton.
Σύμφωνα λοιπόν με το δελτίο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας πρόκειται για τον Παρασκάκη Ιωάννη, γεννηθέντα το 1992 στα Χανιά της Κρήτης.
Οι φωτογραφίες του 27χρονου δολοφόνου του Μάλεμε
Το χρονικό της εξαφάνισης και της δολοφονίας
Το μεσημέρι της Δευτέρας, η υπόθεση της στυγερής δολοφονίας της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου εξιχνιάστηκε, καθώς ήταν η ημέρα που ομολόγησε και συνελήφθη ο 27χρονος δράστης.
Η σορός Suzanne Eaton, είχε εντοπιστεί πέντε ημέρες μετά την εξαφάνισή της, μέσα σε σπηλιά, στο Μάλεμε Χανίων.
Ο δράστης, παρά τις προσπάθειές του να καλύψει με κάθε τρόπο το έγκλημα που διέπραξε, φαίνεται ότι υπέπεσε σε ένα λάθος που αποδείχτηκε μοιραίο για αυτόν και που τελικώς οδήγησε τις αστυνομικές αρχές στην εξιχνίαση του εγκλήματος.
Φωτογραφίες από το σημείο που βρέθηκε το πτώμα της βιολόγου:
Ίχνη από το αυτοκίνητο του 27χρονου βρέθηκαν στην περιοχή που είχε μεταφερθεί, τοποθετηθεί και θαφτεί η σορός της 60χρονης και αυτά, σε συνδυασμό με το προφίλ του δράστη που οι αστυνομικοί είχαν αρχίσει να σκιαγραφούν, μετά τη συλλογή στοιχείων της δολοφονίας, καθώς και τα ίδια τα ευρήματα από τον τόπο του εγκλήματος, στένεψαν τον κύκλο των υπόπτων και τελικώς αποκάλυψαν την ταυτότητα του δράστη.
Υπενθυμίζεται ότι η 60χρονη είχε εξαφανιστεί από τις 4 Ιουλίου, η σορός της εντοπίστηκε στις 9 Ιουλίου, έπειτα από μια πρωτοφανή κινητοποίηση τόσο των τοπικών αρχών, όσο και εθελοντών, εντός και εκτός Ελλάδας, ενώ το θέμα της εξαφάνισης αλλά και του εντοπισμού της σορού της 60χρονης απασχόλησε μεγάλα διεθνή πρακτορεία.
Συντετριμμένοι οι συγγενείς της Αμερικανίδας βιολόγου
Με συγκλονιστικά λόγια που δεν μπορούν να κρύψουν την οδύνη για τον χαμό της 60χρονης μητέρας δύο παιδιών, Suzanne Eaton, η οικογένεια της άτυχης Αμερικανίδας βιολόγου αποχαιρετά την αγαπημένη τους, που δολοφονήθηκε στα Χανιά κατά τη διάρκεια επίσκεψή της για συμμετοχή σε επιστημονικό συνέδριο.
Απαρηγόρητοι οι συγγενείς προσπαθούν ακόμα να καταλάβουν τι έχει συμβεί, με τις σοκαριστικές λεπτομέρειες από το άγριο έγκλημα, να βαραίνουν κι άλλο την ήδη βεβαρημένη ψυχολογική κατάσταση των οικείων της.
Μητέρα 60χρονης: «Η Σούζαν κατάφερε πολλά»
Συγκινεί ο αποχαιρετισμός από τη μητέρα της, Γκλίντα που περιγράφει πως η Σούζαν ήρθε στον κόσμο παραμονές Χριστουγέννων του 1959. Ηταν το δικό της χριστουγεννιάτικο δώρο, γεννημένη στις 23 Δεκεμβρίου.
«Η Σούζαν», γράφει η μητέρα της, «είχε ασίγαστο ενδιαφέρον για τα πάντα γύρω της, αγαπούσε τα βιβλία και τη μουσικά, συνδύαζε τη ζωηρή φαντασία με μια ήρεμη, στοχαστική, σταθερή προσωπικότητα. Η Σούζαν κατάφερε πολλά», συνεχίζει η μητέρα της:
«Ήταν ακούραστη κηπουρός, πιανίστα, είχε μαύρη ζώνη στο τάε κβο ντο, ήταν αφοσιωμένη σύζυγος και μητέρα και ταυτόχρονα προσέφερε πολλά στην επιστήμη της, τη βιολογία».
Κατέρρευσε ο σύζυγός της
Ο σύζυγός της, Τόνι Χάιμαν κατέρρευσε όταν ενημερώθηκε την Τρίτη από την Ελληνική Αστυνομία όχι μόνο ότι συνελήφθη ο δράστης και ομολόγησε την πράξη του, αλλά ότι πριν η Σούζαν αφήσει την τελευταία της πνοή είχε βιαστεί.
Ο κ. Χάιμαν κατέρρευσε και έδωσε το τηλέφωνο στην αδελφή της Σούζαν Ίτον αρνούμενος να ακούσει και να δεχθεί ότι η γυναίκα του, η μητέρα των δύο παιδιών του είχε τέτοιο μαρτυρικό τέλος.
Συγκλονιστικό το αποχαιρετιστήριο σημείωμα του γιου της Σούζαν, Μαξ
Ο γιος της 60χρονης βιολόγου γράφει μεταξύ άλλων στο αποχαιρετιστήριο σημείωμα του για τη δολοφονημένη:
«Είχα πάντα απορίες και ερωτήσεις και εκείνη ανταποκρινόταν με ενδιαφέρον σε όποιο ζήτημα της έθετα. Πολλές φορές έτυχε να συζητήσω μαζί της κάποιο θέμα που με απασχολούσε στη διάρκεια των σπουδών μου και εκείνη μέσα σε λίγες ημέρες μάθαινε εξίσου καλά το αντικείμενο με τους καθηγητές μου.
«Η μητέρα μου όμως, ήταν κάτι περισσότερο από επιστήμονας. Η αγάπη της για τη μουσική την έκανε να λάμπει. Έχω πολλές ευχάριστες αναμνήσεις από εκείνη και τον πατέρα μου να παίζουν ντουέτα στο πιάνο, γεμίζοντας το σπίτι μας με έναν όμορφο, χαρούμενο ήχο που ήταν κάτι μοναδικό γι ‘αυτούς, και εγώ θα αγαπώ για πάντα αυτή την ανάμνηση»