Πέντε με έξι τόνοι φρούτων και λαχανικών, που διακινούνται στο λιανεμπόριο μέσω της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης (ΚΑΘ), παραμένουν κάθε μέρα αδιάθετοι και καταλήγουν στους κάδους απορριμμάτων.

Η διοίκηση της ΚΑΘ, στην προσπάθειά της να έρθει πιο κοντά στην ελληνική κοινωνία, δείχνοντας το ανθρώπινό της πρόσωπο, στοχεύει στη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών ώστε να περιοριστεί στο ελάχιστο ο παραπάνω αριθμός, γεγονός που θα ανακουφίσει ευπαθείς κοινωνικές ομάδες που βρίσκονται τα τελευταία χρόνια αντιμέτωπες με την κρίση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βασικό και πρωταρχικό μέλημα της διοίκησης είναι να μην καταλήγουν στους κάδους των σκουπιδιών φρούτα και λαχανικά, κατάλληλα για κατανάλωση, κάτι που σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες αντιμετωπίζεται ακόμη και με την επιβολή πρόστιμου. «Μέσα στην άνοιξη του 2017 πρόκειται να προκηρυχθεί το πρόγραμμα Interreg Ελλάδας – Βουλγαρίας και στο πλαίσιο αυτό, στο τέλος του επόμενου έτους, η διοίκηση της ΚΑΘ προτίθεται με εξασφαλισμένους πόρους, να “τρέξει” το σχέδιό τους και έτσι να προχωρήσει στην κατασκευή ψυκτικών χώρων, συσκευαστηρίου, στην αγορά ενός φορτηγού και στην πρόσληψη δύο ατόμων τουλάχιστον, προκειμένου να καταναλώνονται στο μεγαλύτερό τους βαθμό, τα φρούτα και λαχανικά που σήμερα καταλήγουν στους κάδους», τόνισε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΚΑΘ, Δημήτρης Χαμπίδης.

Ταυτόχρονα, βασικές προτεραιότητες της ΚΑΘ είναι να καταστεί ακόμη πιο εξωστρεφής, και να επεκτείνει τις δραστηριότητές της σε πιο ευρύ φάσμα προϊόντων, βάσει συγκεκριμένου σχεδίου. Στο πλαίσιο αυτό και έχοντας εισέλθει δυναμικά στον ρυθμό της εξέλιξής της, η επόμενη διετία θα είναι καθοριστικής σημασίας, όπως ανέφερε ο κ. Χαμπίδης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης