Σε διακοπή λειτουργίας του πάρκου άθλησης και ψυχαγωγίας, το οποίο είχε δημιουργήσει πριν από περίπου τριάμισι χρόνια στον χώρο πρασίνου της οδού Μανόλη Ανδρόνικου απέναντι από το νέο δημαρχιακό μέγαρο, πρόκειται να προχωρήσει ο δήμος Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Μακεδονία», το πάρκο αυτό δημιουργήθηκε για να προσφέρει στους νέους της πόλης τη δυνατότητα να ασχοληθούν με μια σειρά υπαίθριων δραστηριοτήτων, καθώς διαθέτει από πίστα αναρρίχησης και paintball μέχρι εναέριες γέφυρες, τραμπολίνο και πίστα για σκέιτμπορντ.
Οι αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες, μέσω του αντιδημάρχου Κινητοποίησης της Κοινωνίας των Πολιτών, Νεολαίας και Αθλητισμού Κωνσταντίνου Ζέρβα, εισηγούνται προς το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης την κατάργηση του συγκεκριμένου πάρκου, το οποίο θεωρείται ότι έχει καταστεί επικίνδυνο, λόγω της συνάθροισης περιθωριακών ατόμων.
Εξάλλου, κρίθηκε ότι υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι για πιθανούς τραυματισμούς, αφού οι ογκώδεις κατασκευές του χώρου, οι οποίες μάλιστα εντάσσονται στα extreme sports, είναι προσβάσιμες από το κοινό και πέραν των ωρών λειτουργίας του πάρκου.
Σε Θερμαϊκό και ΑΠΘ
Όπως έχει γίνει γνωστό, ήδη απομακρύνθηκαν από τον χώρο τα επικίνδυνα μέρη των κατασκευών που εγκυμονούσαν κινδύνους, η περίφραξη και τα εμπόδια του paint-ball. Πλέον εκκρεμεί η αποξήλωση των κατασκευών βαρέως τύπου, που έχουν τοποθετηθεί στον χώρο.
Πέντε από τους πυλώνες του εναέριου στίβου που υπήρχε στο πάρκο προτείνεται να παραχωρηθούν στον δήμο Θερμαϊκού, που επιθυμεί να τους χρησιμοποιήσει για τις ανάγκες της ναυαγοσωστικής κάλυψης των ακτών της περιοχής.
Όσο για τις κατασκευές της πίστας αναρρίχησης και του bungee τραμπολίνου αλλά και για τον εξοπλισμό του paintball προτείνεται να διατεθούν στη Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Οι κατασκευές αυτές θα τοποθετηθούν στις εγκαταστάσεις της συγκεκριμένης σχολής και θα χρησιμοποιούνται από τους φοιτητές για την εκπαίδευσή τους, αλλά και από απλούς πολίτες με καθοδήγηση από έμπειρους καθηγητές Φυσικής Αγωγής.
Κρίθηκε επικίνδυνο
Το πάρκο άθλησης και ψυχαγωγίας δημιουργήθηκε τον Ιούλιο 2011 στο πλαίσιο συνεργασίας του δήμου Θεσσαλονίκης με εταιρεία κινητής τηλεφωνίας. Η σύμβαση που είχε υπογραφεί για τη λειτουργία του πάρκου έληξε τον περασμένο Ιανουάριο και έκτοτε οι κατασκευές που βρίσκονται σε αυτό περιήλθαν στην ιδιοκτησία του δήμου Θεσσαλονίκης.
Η εταιρεία απέσυρε το ενδιαφέρον για τη συνέχιση λειτουργίας του πάρκου, καθώς, ελλείψει επαρκούς φύλαξης, σημειώνονται κλοπές και καταστροφές.
Άλλωστε, στον χώρο συναθροίζονται χρήστες ναρκωτικών ουσιών, με αποτέλεσμα να υπάρχουν κίνδυνοι για τους πολίτες.
Εξάλλου, η συνέχιση της λειτουργίας του πάρκου από τον δήμο Θεσσαλονίκης κρίθηκε και ασύμφορη οικονομικά, καθώς το κόστος πιστοποίησης των κατασκευών είναι πολύ υψηλό, ενώ μόνο για την αποκατάσταση των φθορών και για την εκτέλεση επισκευαστικών εργασιών στον χώρο απαιτούνται περισσότερα από 30.000 ευρώ.
ΠΗΓΗ: Εφημερίδα Μακεδονία