FacebookXEmailShare

Κανονικά λειτουργούν τα εργοτάξια στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς δεν υπήρξε κανένα κρούσμα κορωνοϊού σε εργαζόμενο. Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων Πάρι Μπίλλια, παρά το γεγονός ότι οι υπηρεσίες λειτουργούν με μειωμένο στελεχιακό δυναμικό λόγω των μέτρων ασφαλείας που έχουν ληφθεί, τα εργοτάξια βρίσκονται σε συνεχή λειτουργία και τα έργα προχωρούν κανονικά, με την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων που είχαν τεθεί αρχικά και χωρίς καθυστερήσεις.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Μπίλλιας εκτίμησε ότι η κατάσταση αυτή θα εξελιχθεί ομαλά και τα έργα θα παραδίδονται στην ώρα τους. Σήμερα, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, στην οποία προεδρεύει ο κ. Μπίλλιας, ενέκρινε τον τρόπο δημοπράτησης του έργου αποκατάστασης πρανών σε τμήμα της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Ν. Μουδανιών, στο ύψος του χωριού Πορταριά, όπου σημειώθηκε υποχώρηση του πρανούς με αποτέλεσμα να δημιουργείται πρόβλημα και στο παράπλευρο δίκτυο.

Την ίδια στιγμή, ανάλογα με τη διαθέσιμη χρηματοδότηση, προγραμματίζονται και οι γενικότερες παρεμβάσεις στην οδό Θεσσαλονίκης-Μουδανίων, ώστε να γίνονται αποκαταστάσεις του οδοστρώματος, αντικαταστάσεις στηθαίων, διαγραμμίσεις και καθαρισμοί στα σημεία που οι τεχνικές υπηρεσίες το κρίνουν απαραίτητο. «Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη σχετικός διαγωνισμός και, μόλις αναδειχτεί ο ανάδοχος, θα ξεκινήσουν τα έργα» προσθέτει ο αντιπεριφερειάρχης.

Εν τω μεταξύ, εργασίες συντήρησης πρόκειται να γίνουν από αύριο (Τετάρτη 6 Μαΐου) έως και την Τετάρτη 20 Μαΐου στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανίων από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων. Προβλέπονται εργασίες κοπής και απομάκρυνσης της ανεπιθύμητης βλάστησης καθώς και κλάδευσης των υφιστάμενων δέντρων, στο τμήμα από τον κόμβο του Ν. Ρυσίου έως τον κόμβο Ν. Μουδανίων, δεξιά και αριστερά της οδού στα ερείσματα και πρανή. Από τις 11 ως τις 13 Μαΐου θα γίνουν εργασίες αποκατάστασης ασφαλτικού οδοστρώματος, στην κατεύθυνση από Μουδανιά προς Θεσσαλονίκη πριν από τον κόμβο του Ν. Ρυσίου.

Απαντώντας, άλλωστε, σε ερώτηση για τη μελέτη του ειδικού χωρικού σχεδίου για το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης, από το Καλοχώρι ως το Αγγελοχώρι, επισημαίνει ότι «αναμένεται η παραλαβή της μελέτης από τον ανάδοχο στις 15 Μαΐου ενώ θα ακολουθήσουν οι παρατηρήσεις που θα γίνουν από την Περιφέρεια, η έγκρισή της και η παρουσίασή της στους ενδιαφερόμενους φορείς».

Η συγκεκριμένη μελέτη θεωρείται το πρώτο ουσιαστικό βήμα που απαιτείται, ώστε στη συνέχεια να υπάρχει ένας ενιαίος σχεδιασμός και μια ενιαία αντιμετώπιση του παραλιακού μετώπου της πόλης. Εξετάζεται, παράλληλα, η δυνατότητα χρηματοδότησης των παρεμβάσεων από το καινούριο ΕΣΠΑ ενώ ο χρονικός ορίζοντας εφαρμογής της μελέτης εκτιμάται σε βάθος δεκαετίας.