Χιλιάδες απομιμητικά προϊόντα εντοπίστηκαν σε ράφια και αποθηκευτικούς χώρους έξι εμπορικών καταστημάτων στη Θεσσαλονίκη, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Περιουσιακών Δικαιωμάτων Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, έξι γυναίκες (εκ των οποίων μία ιδιοκτήτρια και πέντε υπεύθυνες καταστημάτων), ηλικίας από 35 έως 60 ετών, σε βάρος των οποίων καθώς και σε βάρος ακόμη δύο ιδιοκτητριών, ηλικίας 56 και 35 ετών, σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της πλαστογραφίας, καθώς και για παράβαση του νόμου περί σημάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, έπειτα από καταγγελία νόμιμου εκπροσώπου εταιρείας ένδυσης, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών της ανωτέρω Υπηρεσίας στα προαναφερόμενα μαγαζιά, στις περιοχές του κέντρου και της ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι ιδιοκτήτριες και οι υπεύθυνες των εμπορικών καταστημάτων διέθεταν προς πώληση στο καταναλωτικό κοινό είδη ένδυσης τα οποία έφεραν πιστά αντίγραφα των κατοχυρωμένων σημάτων της παθούσας εταιρείας, χωρίς ωστόσο να διαθέτουν την απαιτούμενη άδεια.

Στο πλαίσιο των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν στους ανωτέρω χώρους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 3.133 απομιμητικά προϊόντα ένδυσης εταιρειών (μπλούζες, ζακέτες, φορέματα, παντελόνια κ.ά.).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, σε υπόγειο χώρο ενός εκ των καταστημάτων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• 1.120 ετικέτες και 518 καρτέλες, πιστά αντίγραφα της παθούσας εταιρείας
• πέντε μηχανές κοπτικής/ραπτικής
• μεγάλος αριθμός απομιμητικών ενδυμάτων.

Η εκτιμώμενη ζημία που υπέστη η συγκεκριμένη εταιρεία ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 127.840 ευρώ περίπου, κατά δήλωση του εκπροσώπου της.

Οι συλληφθείσες με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης