Με εξειδικευμένη επιστήμονα σε ιστολογικά και τοξικολογικά θέματα, ενισχύεται πλέον η ανάκριση για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας, για την πλήρη και σε βάθος διερεύνηση της υπόθεσης.

Μετά από αίτημα της 18ης τακτικής ανακρίτριας Χριστίνα Σαλάππα που χειρίζεται τη σχετική δικογραφία, ορίστηκε η διευθύντρια του εργαστηρίου ιατροδικαστικής και τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χαρά Σπηλιοπούλου, να συνδράμει το έργο της ανάκρισης. Μέσα από τις γνώσεις και την εμπειρία της, εκτιμάται ότι θα βοηθήσει την ανακρίτρια να προχωρήσει στις «ενδεδειγμένες ανακριτικές πράξεις για την περαιτέρω διερεύνηση» της υπόθεσης.

Κι αυτό γιατί μόνο το «μάτι» ενός ειδικού μπορεί να δει τα πιθανά «σκοτεινά» σημεία στην υπόθεση όχι μόνο της δολοφονίας της άτυχης Τζωρτζίνας με τη χρήση κεταμίνης από τη μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου, αλλά και του θανάτου των υπόλοιπων δύο παιδιών της οικογένειας, της Μαλένας και της Ίριδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο ανακριτικό αίτημα αναφέρεται χαρακτηριστικά:
«Λαμβανομένου υπόψη του τρόπου που φέρεται ότι τελέστηκε το έγκλημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, από δράστη σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, και δει μέσω της χρήσης φαρμακευτικής δραστικής ουσίας που άφησε το αποτύπωμά της στο μεταθανάτιο αίμα της ανήλικης παθούσας όπως προκύπτει από τις εξειδικευμένες ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις, κατά τη γνώμη μας ο ειδικός επιστήμων επί θεμάτων ιατροδικαστικής αφού λάβει γνώση του ιατρικού φακέλου της παθούσας καθώς και των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων που έλαβαν χώρα μετά το θάνατό της, ενδεχομένως να μας επισημάνει ή να μας συστήσει περαιτέρω ενέργειες που πρέπει να πραγματοποιηθούν, τις οποίες μόνο αν μας τις καταστήσει γνωστές πρόσωπο με ειδικές γνώσεις επί της ιατροδικαστικής επιστήμης εμείς θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε στις ενδεδειγμένες ανακριτικές πράξεις για την περαιτέρω διαλεύκανση της αξιόποινης πράξης που διερευνούμε».

Με το αίτημα της ανακρίτριας συμφώνησε αμέσως κι η εποπτεύουσα Εισαγγελέας Εφετών, Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, Μαρία Γκανέ η οποία, κάνοντας χρήση της δυνατότητας που της δίνει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας, προχώρησε στον ορισμό της κ. Σπηλιοπούλου.

Να σημειωθεί πάντως πως δεν είναι συνηθισμένες τέτοιες ενέργειες, καθώς είναι ελάχιστες οι φορές που υπογράφονται ανάλογες πράξεις. Η συγκεκριμένη όμως υπόθεση κρίθηκε πως είναι ιδιαίτερης σπουδαιότητας υπόθεσης και θα υποβοηθηθεί, με τη συνδρομή ειδικού επιστήμονα προκειμένου να αποτελέσματα της έρευνας να μην επιδέχονται ουδεμίας αμφισβήτησης.