Ευθύνες στη μεσίτρια, μάνα τριών παιδιών που φέρεται να δολοφονήθηκε από ειδικευόμενο γιατρό, επιρρίπτει με υπόμνημά του το «Ιπποκράτειο Νοσοκομείο», μετά την αγωγή που είχε καταθέσει η οικογένεια της Ντιάνας και συζητήθηκε στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, ζητώντας αποζημίωση και κάνοντας λόγο για παράνομες πράξεις και παραλείψεις που έγιναν.

Όπως αναφέρει η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», το νοσοκομείο επικαλείται συντρέχον πταίσμα της μεσίτριας σε ποσοστό 90%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο υπόμνημά του αναφέρει ότι η Ντιάνα ήταν ενήλικη και είχε εμπειρία από την προγενέστερη αμελή συμπεριφορά του ειδικευόμενου γιατρού. 

Τονίζει μάλιστα πως οικειοθελώς μπήκε στη διαδικασία «θεραπευτικής δήθεν μεθόδου από την οποία απουσίαζαν όλα τα χαρακτηριστικά μίας ιατρικής πράξης: Xώρος χειρουργείου, επίβλεψη ειδικού αγγειοχειρουργού και παρουσία αναισθησιολόγου για τη χορήγηση αναισθησίας».

Το νοσοκομείο συμπεραίνει πως η εκλιπούσα με τη συμπεριφορά της έθεσε τον εαυτό της σε κίνδυνο. «Ενώ οι καταστάσεις και οι συνθήκες αυτές θα ήταν αποτρεπτικές για κάθε ενήλικα πολίτη η ίδια όχι μόνο εμπιστεύτηκε την υγεία της σε έναν ειδικευόμενο χωρίς την επίβλεψη ειδικών ιατρών, απεναντίας ζήτησε από αυτόν να γίνει η θεραπευτική μέθοδος χωρίς την παρουσία τρίτων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το «Ιπποκράτειο» τονίζει ακόμα πως η 36χρονη είχε διατυπώσει ρητά τη θέλησή της να υπαχθεί σε μία ιατρική διαδικασία που δεν είχε όλες τις ιατρικές προδιαγραφές οι οποίες θα προστάτευαν τη ζωή της αν κάτι πήγαινε στραβά.

Όλα αυτά σύμφωνα με το νοσοκομείου στοιχειοθετούν τις προϋποθέσεις για την ύπαρξη συντρέχοντος πταίσματός της σε περίπτωση που «θα ήθελε κριθεί ότι καταφάσκεται ευθύνη του νοσοκομείου. Αν λοιπόν το δικαστήριο ήθελε κρίνει ότι στοιχειοθετείται η αστική ευθύνη του νοσοκομείου τότε στην περίπτωση αυτή πρέπει να γίνει δεκτό ότι στη δημιουργία της βλάβης συνετέλεσε κατά μεγαλύτερο ποσοστό 90% η συμπεριφορά της εκλιπούσας» καταλήγει το υπόμνημα.

Σύζυγος μεσίτριας: «Μείναμε αποσβολωμένοι»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχολιάζοντας το υπόμνημα του νοσοκομείου στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», ο σύζυγος της Ντιάνας δήλωσε ότι «μείναμε αποσβολωμένοι, δεν τολμάμε να το ανακοινώσουμε στα παιδιά. Ήταν πέρα από καθετί που θα μπορούσαμε να περιμένουμε. Σαφέστατα το νοσοκομείο δε θέλει να αναλάβει τις ευθύνες. Πώς είναι δυνατόν ένας ασθενής μέσα σε δύο επισκέψεις να αξιολογήσει το ποιόν ενός γιατρού και να προβλέψει τα απρόβλεπτα όπως εξελίχθηκαν; Θα έλεγα ότι το νοσοκομείο ήταν αυτό που είχε την υποχρέωση να επιβλέψει και να ελέγξει τον συγκεκριμένο ειδικευόμενο γιατρό. Απεδείχθη ότι το νοσοκομείο έδειξε αμέλεια και ανεπάρκεια να ελέγξει τον συγκεκριμένο γιατρό».

Το χρονικό της υπόθεσης

H αρχή του τέλους για την άτυχη μεσίτρια ξεκίνησε τον περασμένο Απρίλιο. Η 36χρονη γυναίκα και μητέρα τριών παιδιών είχε πάει στο «Ιπποκράτειο Νοσοκομείο» μετά από συνεννόηση με τον αγγειοχειρουργό, προκειμένου να υποβληθεί σε μικροεπέμβαση αφαίρεσης κιρσών από τα πόδια.

Εκεί, ο 39χρονος, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, την οδήγησε σε απομονωμένο χώρο και της χορήγησε δύο ισχυρά αναισθητικά.

Αυτά τα αναισθητικά, όπως επισημάνθηκε κατά την εισαγγελική πρόταση, προκάλεσαν στη γυναίκα άπνοια και αναπνευστική καταστολή με συνέπεια να επέλθει ο θάνατός της.

Στη συνέχεια, ο γιατρός φέρεται να τη «φόρτωσε» στο αυτοκίνητό του και να την οδήγησε στη Χαλκιδική, πετώντας το πτώμα της σε απόκρημνη περιοχή, όπου βρέθηκε τα επόμενα 24ωρα σε κατάσταση αποσύνθεσης. 

Η Αστυνομία από την πρώτη στιγμή τον «στοχοποίησε», καθώς ήταν ο τελευταίος που εμφανιζόταν να έχει επικοινωνία μαζί της.

Δεν ήταν μόνο οι τηλεφωνικές επικοινωνίες που τον «πρόδωσαν» αλλά και το GPS στη συσκευή του κινητού του τηλεφώνου, το οποίο αποτύπωνε όλη η διαδρομή που ακολούθησε από τη Θεσσαλονίκη προς τη Χαλκιδική, ενώ -επιπλέον- στο αυτοκίνητό του βρέθηκε βιολογικό υλικό της θανούσας.

Το δικαστήριο δεν του είχε αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό και του επέβαλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας καθώς και επιπλέον δύο χρόνια φυλάκισης για το αδίκημα της περιύβρισης νεκρού.

Ανέκφραστος και με σκυμμένο το κεφάλι, ο γιατρός άκουσε την ετυμηγορία και μετά το πέρας της διαδικασίας πήρε τον δρόμο για τις φυλακές.

«Ήμουν άλλος άνθρωπος, ήταν κάτι που με ξεπερνούσε» είχε πει απολογούμενος ενώπιον των δικαστών, κάνοντας λόγο για «φαύλο κύκλο» και «αψυχολόγητες ενέργειες», στις οποίες προέβη, όταν διαπίστωσε το θάνατό της.

«Δε βρήκα το θάρρος να απευθυνθώ σε κάποιον να πω τι είχε συμβεί. Δεν μπορούσα να το αποδεχθώ ούτε να σκεφθώ ψύχραιμα. Την έβαλα στο αυτοκίνητο κι άρχισα να οδηγώ. Ήμουν χαμένος τελείως» είχε καταλήξει.

Πηγή: star.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης