Η αναρχική ομάδα «Πυρήνες άμεσης δράσης» με κείμενο τους σε γνωστό ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου ανέλαβαν την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση με γκαζάκια σε είσοδο πολυκατοικίας στο Βύρωνα πριν από ένα μήνα.

Στο τετραώροφο κτήριο, σύμφωνα με τον συντάκτη του κειμένου, μένει ο συνδικαλιστής της ελληνικής αστυνομίας Θόδωρος δούκας, ο οποίος υπηρετεί στην Άμεση δράση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Αστυνομίας, στο συγκεκριμένο κτήριο δεν διαμένει κάποιος συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. Ενδεχομένως να είναι κάποια συνωνυμία ή πρόκειται να έχει γίνει λάθος.

Συγκεκριμένα, τα μέλη της ομάδας αναφέρουν ότι «Οι επισκέψεις μας στα σπίτια όλων αυτών διατηρεί σε μικρογραφία μία σύρραξη χαμηλής έντασης, έναν ψυχολογικό πόλεμο μέσω του φόβου προς τον εκάστοτε φυσικό στόχο και απαντάει σε μια ελάχιστη κλίμακα στην πραγματική τρομοκρατία που έχει τις γιάφκες της στα τηλεοπτικά στούντιο, στα δικαστικά μέγαρα, στα αστυνομικά τμήματα, στα βουλευτικά γραφεία».

Αναλυτικά το κείμενο της ανάληψης ευθύνης:

«Οι Πυρήνες Άμεσης Δράσης αναλαμβάνουν την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του μπάτσου συνδικαλιστή, Θεόδωρου Φούκα, στην περιοχή του Βύρωνα τα ξημερώματα της 1/3. Τρία χρόνια τώρα η ομάδα μας μέσω της στρατηγικής της προσωπικής στοχοποίησης εκπροσώπων της εξουσίας προσπαθεί να κάνει πράξη το σύνθημα “ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ Ο ΦΟΒΟΣ”. Οι επισκέψεις μας στα σπίτια όλων αυτών διατηρεί σε μικρογραφία μία σύρραξη χαμηλής έντασης, έναν ψυχολογικό πόλεμο μέσω του φόβου προς τον εκάστοτε φυσικό στόχο και απαντάει σε μια ελάχιστη κλίμακα στην πραγματική τρομοκρατία που έχει τις γιάφκες της στα τηλεοπτικά στούντιο, στα δικαστικά μέγαρα, στα αστυνομικά τμήματα, στα βουλευτικά γραφεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι επιθέσεις μας αποτελούν στιγμιότυπα της εξέγερσης ενάντια στους γδάρτες των ονείρων μας. Έναν συλλογικό βηματισμό ενάντια στις διαταγές της εξουσίας και τα σκυμμένα κεφάλια που τις συνοδεύουν και που στοχεύει εκτός των άλλων στην διατήρηση μιας πολεμικής λογικής. Της οργανωμένης πολιτικής βίας που τοποθετεί την πολιτική στρατηγική σε ένα πλαίσιο συνολικό. Εκεί όπου ο κοινωνικός ανταγωνισμός ξεφεύγει από τις προκαθορισμένες νόρμες και στημένα ραντεβού και γίνεται απρόβλεπτος, τολμηρός, ριζοσπαστικός, επικίνδυνος.

Η επίσκεψη μας στο σπίτι του Φούκα αποτελεί μια πράξη διεθνιστικής αλληλεγγύης με τους πολιτικούς κρατούμενους που βρίσκονται στις φυλακές ανά τον κόσμο. Στην Χιλή, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Ιταλία, στην Γερμανία, στην Ελλάδα. Σε μια περίοδο κινηματικής ύφεσης η επαναφορά της διεθνούς αλληλεγγύης δεν αποτελεί ένα απλό καθήκον των αναρχικών της πράξης. Αποτελεί αδιαπραγμάτευτη ηθική υποχρέωση ώστε οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες μας που βρίσκονται έγκλειστοι να μην αποτελέσουν κάποιες ξεχασμένες υποθέσεις μιας ιστορίας που έχει παρέλθει, αλλά αντίθετα ζωντανά παραδείγματα που τροφοδοτούν την θέληση για αγώνα και αποτελούν κίνητρο για δράση.

Για τον Φρανσίσκο Σολάρ, την Μόνικα Καμπαλέρο, τον Αλφρέντο Κόσπιντο, τον Νίκο Μαζιώτη, τον Δημήτρη Κουφοντίνα, τον Toby Shone, την Daniela Klette, τους Άλτντο και Λούκα Χερνάντεζ, την Άννα Μπενιαμίνο, τον Μαρσέλο Βιγιορελ.

Στην μνήμη της Barbara Balzerani. 

“Ήταν απαραίτητο να προβλέψουμε τον εχθρό, να είμαστε ένα βήμα μπροστά του, να κατακτήσουμε μια επιθετική νοοτροπία και να αξιοποιήσουμε πλήρως το δυναμικό ενός κινήματος που εξακολουθούσε να μην έχει αφοπλιστεί από τους τακτικισμούς, από τις τακτικές γαλιφιές πολιτικών αλχημειών δίχως καμία αξιοπιστία. Στριμωγμένη μέσα σε ένα πλήθος από συντρόφους, αμέσως «μετά», τιμούμε τόση οδύνη μέσα σε εκείνη την συγκινησιακή αφύσικη ατμόσφαιρα των ακραίων στιγμών, εκείνων στη διάρκεια των οποίων όλα μπορούν να συμβούν και τίποτα δεν είναι πλέον στη θέση του. Ένα μείγμα φόβου, θυμού, πόνου, που ανέβαινε στο στόμα, με την πυκνή γεύση των στιγμών μέγιστης συγκινησιακής φόρτισης και εμπλοκής. Άκουγα τις φωνές, τα συνθήματα, τις βρισιές, τις απειλές. Όλοι μια αγκαλιά, συμπαγείς, όλοι μια φωνή εκείνη την στιγμή. Πόσο τυχεροί τέτοιες ώρες να βρισκόμαστε όλοι μαζί, τόσοι πολλοί, να παίρνουμε και να δίνουμε κουράγιο.” ( Barbara Balzerani)

Πυρήνες Άμεσης Δράσης»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης