Η φετινή σειρά των αγώνων του ΣΕΓΑΣ «Run Greece», με τη στήριξη της Wind, άνοιξε την αυλαία της από την πόλη της Λάρισας, με ένα «κύμα» ανθρώπων να δίνουν δυναμικό παρών, σπάζοντας όλα τα ρεκόρ.

Οι Λαρισαίοι αγκάλιασαν για δεύτερη χρονιά το θεσμό, πετυχαίνοντας το απόλυτο ρεκόρ για τη διοργάνωση, αφού οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 2.700 καταρρίπτοντας αυτό της Πάτρας που κατείχε με 2.300 από τον αγώνα του 2013.

Η κεντρική πλατεία της Λάρισας από νωρίς χθες το πρωί γέμισε δρομείς και στη συνέχεια με τις εκκινήσεις ξεχύθηκαν στους δρόμους για τους αγώνες των 10χλμ, των 5χλμ και των 1000μ, όπου συμμετείχαν περισσότερα από 600 παιδιά των δημοτικών σχολείων της πόλης.

Επώνυμοι και ανώνυμοι κάτοικοι της περιοχής έτρεξαν, περνώντας από ιστορικές και όμορφες γωνιές όπως είχαν σχεδιάσει οι διοργανωτές που άλλωστε αυτός είναι και ο στόχος, εκτός της αγωνιστικής συμμετοχής, η γνωριμία ώστε να αναδειχθούν οι πόλεις και ως τουριστικοί προορισμοί.

Μεταξύ των συμμετεχόντων ήταν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός που συμμετείχε στα 5.000μ, ο Δήμαρχος της Λάρισας Κώστας Τζανακούλης έτρεξε επίσης στη κούρσα των 5.000μ αλλά και ο ηθοποιός Αλέξης Γεωργούλης.

Νικητής στα 10.000μ αναδείχθηκε για δεύτερη φορά στη Λάρισα ο Κώστας Αμζόπουλος (Ολυμπιάς Πάτρας) με 33.48 που είναι η καλύτερη επίδοση των αγώνων μέχρι σήμερα, Δημήτρης Μαλάι (Συλλογος δρομέων υγείας Καρδίτσας) ήταν δεύτερος με 34.18 και τρίτος ο Νίκος Τσικούρας (ΓΣ Γλυφάδας) με 34.17.

Στις γυναίκες, η Αναστασία Καρακατσάνη (ΓΣ Τρικάλων) κέρδισε για δεύτερη χρονιά με επίδοση 35.17, που ήταν η καλύτερη του θεσμού, δεύτερη ήταν η Τσεκιν Βουδούρη (Φιλαθλητικός Αργους Ορεστικού) με 39.51 και τρίτη η Χριστίνα Κισονέεγκι (Συλ. Δρ. Υγ. Βόλου) με 43.26.

Ο επόμενος αγώνας της σειράς θα γίνει στις 27 Απριλίου στο Ηράκλειο.

ΠΗΓΗ: Thessalianews.gr