Η ηλεκτρονική «αλιεία» πελατών, οι διατάξεις του νόμου και η ασυλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η «κλειδαρότρυπα» βρίσκεται στην κορυφή της παγκόσμιας προτίμησης. Σημεία των καιρών; Οι σχέσεις, ερωτικές, ανθρώπινες που δεν υπάρχουν; Το κουτσομπολιό, που λίγο πολύ «ψοφάνε» οι περισσότεροι;

Το σίγουρο είναι ότι αρκετοί άνθρωποι καταφεύγουν σε εφήμερες σχέσεις, πολλές φορές επικίνδυνες και το κυριότερο, κατευθυνόμενες από άλλους.

Ως εδώ, θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι η ζωή του καθενός και η διαχείρισή της, είναι δικαίωμά του. Τι γίνεται όμως, όταν κάποιοι εκμεταλλεύονται αυτή την ανάγκη για την ικανοποίηση σεξουαλικών ή άλλων επιθυμιών;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή η εκμετάλλευση, που παγκοσμίως αποφέρει τεράστια οικονομικά οφέλη, τι κυρώσεις μπορεί να επιφέρει για τους «εγκέφαλους» της «ερωτικής σπείρας»;

Μέχρι και… χάρτη είχε το site για να μη χαθούν οι πελάτες των οίκων ανοχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χθες, στη Γλυφάδα, συνελήφθη ένας 25χρονος που είχε στήσει ολόκληρη διαδικτυακή επιχείρηση με οίκους ανοχής. Το bourdela.com.

Ο νεαρός διατηρούσε μια από τις πιο διάσημες και με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα ελληνικές ιστοσελίδες αυτού του περιεχομένου, η οποία περιείχε πλήρη κατάλογο με διευθύνσεις όλων των οίκων ανοχής σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και επαρχία, αλλά και πληροφορίες για το ποιοι εξ αυτών είχαν την απαιτούμενη άδεια και ποιοι όχι.

Μάλιστα, το site προσέφερε στους επισκέπτες του τη δυνατότητα να δουν φωτογραφίες με τις κοπέλες που εκδίδονταν σε κάθε οίκο ανοχής και να μάθουν ποιες από αυτές εργάζονταν νόμιμα και ποιες παράνομα.

Ο δημιουργός της σελίδας είχε φροντίσει ώστε να υπάρχει χώρος όπου οι πελάτες έκαναν τα σχόλιά τους για το πόσο ευχαριστημένοι έμειναν από τις υπηρεσίες που τους προσφέρθηκαν!

Η δράση του 25χρονου δεν τελείωνε εκεί, αφού είχε συνεργασία με… μοντέλα από το εξωτερικό, που εκδίδονταν στην Ελλάδα.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του ιδιοκτήτη του bourdela.com ξεκίνησε μετά από ειδική παραγγελία που απέστειλε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γιώργος Σανιδάς, στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ύστερα από πλήθος καταγγελιών που λάμβανε καθημερινά.

Έτσι, πριν από 6 μήνες το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ξεκίνησε την έρευνα για τον εντοπισμό του «ηλεκτρονικού νταβατζή», μια έρευνα η οποία δυσκόλεψε ιδιαίτερα τους αξιωματικούς, αφού ο ιδιοκτήτης είχε πάρει όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις.

Τελικά, οι αστυνομικοί έφτασαν χθες στο κρησφύγετο του 25χρονου στη Γλυφάδα, το οποίο είχε μετατρέψει κυριολεκτικά σε «οπλοστάσιο» υπολογιστών, έχοντας μηχανήματα που το κόστος τους αγγίζει δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς ο νεαρός, ο οποίος γεννήθηκε στην Σουηδία, ανέφερε ότι ξεκίνησε το “στήσιμο” της συγκεκριμένης ιστοσελίδας πριν από περίπου δύο χρόνια.

Σε ερώτηση των αστυνομικών για το επάγγελμα του, κατέθεσε ότι εργαζόταν περιστασιακά ως ηχολήπτης σε διάφορους τηλεοπτικούς σταθμούς, χωρίς όμως να τους κατονομάσει, ωστόσο είχε σταματήσει τον τελευταίο καιρό και είχε αφοσιωθεί αποκλειστικά και μόνο στο site.

Σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος, αφέθηκε ελεύθερος και τη Δευτέρα θα περάσει από το αυτόφωρο.

Ο νόμος και τα «παράθυρα» 

«Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι όλα όσα γίνονται στην πραγματική μας ζωή μπορούν να συμβούν και στο διαδίκτυο. Κάθε εγκληματική συμπεριφορά που συναντάμε στη ζωή μας μπορεί να περάσει και μέσα από το ίντερνετ». Είναι λόγια του προϊσταμένου του τμήματος δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, Μ. Σφακιανάκη. Υπάρχει «μετάλλαξη του παραδοσιακού εγκλήματος σε ηλεκτρονικό» και αυτό είναι το αποτέλεσμα της σύγχρονης εποχής.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν όμως είναι πολλά.

Οι διατάξεις του νόμου, τι προβλέπουν για: 

* την παιδική πορνογραφία 

* τη διακίνηση πορνογραφικού υλικού

* το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος μέσω της διακίνησης αυτού του υλικού

* την κατηγοριοποίηση των αδικημάτων σε πλημμελήματα και κακουργήματα

* τις κυρώσεις που μπορεί να έχουν εκείνοι που γίνονται σύνδεσμοι τέτοιων ιστοσελίδων (Links) 

Ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις και όσο δεν λύνονται, τόσο κάποιοι θα θησαυρίζουν και θα εξαπατούν ανυποψίαστους πολίτες-πελάτες.

Από 2 τρισ. δολ. – 5 τρισ. δολ. τα κέρδη

Στο 3ο Περιφερειακό Φόρουμ Ηλεκτρονικής Ασφάλειας, που έγινε στη Θεσσαλονίκη, το θέμα του ηλεκτρονικού εγκλήματος στον κυβερνοχώρο ήταν στο επίκεντρο. Τα στοιχεία; ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ!!

Σύμφωνα με τον Μάνο Σφακιανάκη, μετά τα ναρκωτικά, το πιο επικερδές «έγκλημα» είναι η διακίνηση παιδικής πορνογραφίας. Όπως τόνισε, μόνο στις ΗΠΑ εκτελούνται καθημερινά 700.000 συναλλαγές και διακινούνται 2 τρισ. δολάρια, ενώ σε παγκόσμιο επίπεδο διακινούνται καθημερινά, κατά μέσο όρο, 5 τρισ. δολάρια.

Σύμφωνα με τον κ. Σφακιανάκη, και εκατοντάδες άλλοι συνελήφθησαν στην Ελλάδα να διαπράττουν αντίστοιχα «εγκλήματα». Στα πιο δημοφιλή, περιλαμβάνονται: «dialers» (προγράμματα εκτροπής κλήσεων internet σε γραμμές εξωτερικού με διεθνείς χρεώσεις), εταιρίες ανεύρεσης ερωτικών συντρόφων μέσω γραπτών μηνυμάτων, «cyber sex», ισπανικό lotto, phising (παραπλάνηση χρηστών να εισάγουν προσωπικά στοιχεία σε εικονική διαδικτυακή φόρμα εισαγωγής) και πειρατεία.

Σε έξαρση βρίσκεται τον τελευταίο καιρό και το φαινόμενο της βιομηχανικής κατασκοπείας. Όπως είπε ο κ. Σφακιανάκης, μόνο το τελευταίο εξάμηνο καταγράφηκαν τρία κρούσματα στη χώρα μας.

Για τον τραπεζικό κλάδο τόνισε ότι το επίπεδο ασφαλείας στα ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα είναι άριστο, καθώς όπως ανέφερε ο κ. Σφακιανάκης οι Έλληνες που κάνουν χρήση του “e-banking” δεν κινδυνεύουν, αφού το extra pin- μηχάνημα με το οποίο προμηθεύουν οι τράπεζες τους πελάτες- δεν έχει σπάσει μέχρι στιγμής από τους fishermen.

Το θέμα είναι να βρεθούν εκείνες οι ασφαλιστικές δικλίδες, που θα προστατεύσουν τους χρήστες και κυρίως μικρά παιδιά, από τα δίχτυα των αδίστακτων, που εκμεταλλεύονται το χάος του κυβερνοχώρου.

Διαβάστε επίσης:

Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του bourdela.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης