Παρά την υστερία της κυβέρνησης Γκρούεφσκι κατά της Ελλάδας, περισσότεροι από 157.000 πολίτες της ΠΓΔΜ, πέρασαν τα σύνορα από την 1η Ιουλίου μέχρι σήμερα, για να απολαύσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές στις κοντινές ελληνικές παραλίες και όχι μόνο.

Συγκεκριμένα τον μήνα Ιούλιο πέρασαν τα σύνορα 57.000 Σκοπιανοί και τον Αύγουστο, περίπου 100.000.

Ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Α1, αναφέρει πως η αύξηση του αριθμού τουριστών στην Ελλάδα εξέπληξε τις τελωνειακές αρχές της ΠΓΔΜ, ενώ τα τουριστικά γραφεία ενημέρωσαν πως όλες οι προσφορές για διακοπές στην Ελλάδα, τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο, έχουν σχεδόν εξαντληθεί. Ενδιαφέρον υπάρχει για διακοπές στην Ασπροβάλτα, στα Νέα Βρασνά, στην Παραλία Κατερίνης και στην Χαλκιδική.

Οι Σκοπιανοί που επισκέφθηκαν τη χώρα μας από τις αρχές του χρόνου, ξεπέρασαν τις 500.000.

Η σημαντική αύξηση των τουριστών από την ΠΓΔΜ προς την Ελλάδα, έρχεται σε μία χρονική περίοδο που η εθνικιστική κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι, επιχειρεί να παρουσιάσει την Ελλάδα σαν… «αδίστακτο» εχθρό της χώρας του, ενώ τα ελεγχόμενα ΜΜΕ χαρακτηρίζουν «μη πατριώτες» όσους έρχονται στις ελληνικές παραλίες για διακοπές.

Είναι χαρακτηριστικό, πως οι αρμόδιοι υπάλληλοι των τελωνείων της ΠΓΔΜ, έλαβαν εντολή να πραγματοποιούν «εξονυχιστικούς» ελέγχους, σε κάθε πολίτη της χώρας που επιθυμεί να περάσει τα σύνορα και να έρθει στην Ελλάδα, δημιουργώντας ουρές και πολύωρη ταλαιπωρία στα σύνορα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Ντνέβνικ», «οι τελωνειακές και αστυνομικές αρχές της ΠΓΔΜ, υποβάλλουν σε «καψώνι» τους επιβάτες τουριστικών λεωφορείων από την ΠΓΔΜ, οι οποίοι μεταβαίνουν για διακοπές στην Ελλάδα», γράφει η εφημερίδα επικαλούμενη μαρτυρίες επιβατών και τουριστικών πρακτόρων.