Σε πάνω από 36.000 κρατουμένους, σε φυλακές του Ηνωμένου Βασιλείου, επιτρέπεται η κατοχή κονσόλας για βιντεοπαιχνίδια. Και αυτό δεν είναι ένα μικρό ποσοστό, διότι αντιστοιχεί στο 1/3 των συνολικών κρατουμένων σε Αγγλία και Ουαλία.

O υφυπουργός δικαιοσύνης της Βρετανίας, Crispin Blunt, δήλωσε πως επιτρέπεται στους κρατούμενους να παίζουν videogames όταν δείχνουν καλή διαγωγή και υπογράμμισε πως σε καμία περίπτωση δεν δαπανήθηκαν χρήματα φορολογούμενων για την αγορά των μηχανημάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Από τις 23 Ιουλίου του 2008, δεν χρησιμοποιήθηκαν δημόσια κονδύλια για αγορά κονσόλας για τους ενήλικους κρατούμενους. Οι κονσόλες αγοράστηκαν με χρήματα της οικογένειας ή φίλων των κρατουμένων.»

Ο Philip Davies, βουλευτής του συντηρητικού κόμματος της Βρετανίας, εμφανώς ενοχλημένος, δήλωσε:

« Όλα τα παραπάνω είναι ακόμα μια απόδειξη, ότι οι φυλακές θυμίζουν ολοένα και περισσότερο μέρη αναψυχής, παρά μέρη τιμωρίας»

Συνέχισε λέγοντας:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

« Οι φυλακές πρέπει να είναι χώρος τιμωρίας για ανθρώπους που έχουν διαπράξει εγκλήματα, άσχετα με το μέγεθός τους. Οι περισσότεροι άνθρωποι ακούγοντας τέτοιου είδους ειδήσεις, θα νομίζουν ότι οι φυλακές έχουν ξεφύγει από τον σκοπό τους –την τιμωρία ή ακόμα την σωφρόνιση των κρατουμένων»

Σύμφωνα με την έρευνα, το 2008 βρέθηκαν 12.948 κονσόλες σε κρατούμενους φυλακών αλλά και ιδρύματα ανηλίκων, οι οποίες κόστισαν στο Βρετανικό κράτος £221.726.(257.000 ευρώ).

Νωρίτερα φέτος είχε ανακοινωθεί ότι οι κονσόλες νέας γενιάς απαγορεύτηκαν από τις φυλακές στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς υπήρχε η ανησυχία ότι μέσω αυτών, θα μπορούσαν να συντονιστούν τρομοκρατικές ενέργειες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης