Tου Τόνι Νζείμ Διαιτολόγος Διατροφολόγος
Γαλοπούλα ή χοιρινό για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι… αλλά και στην καθημερινότητα μας; Ιδού η απορία!
Η παράδοση θέλει χοιρινό φρικασέ ή με σέλινο, αλλά τα τελευταία χρόνια συνηθίζουμε να απολαμβάνουμε τη γεμιστή γαλοπούλα. Εσείς τι θα επιλέξετε;
Η γαλοπούλα τα τελευταία χρόνια κερδίζει τη θέση που της αξίζει και αποτελεί το βασικό έδεσμα στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Αν και πατρίδα της θεωρείται η Αμερική και οι πρώτοι που την εξημέρωσαν ήταν οι Αζτέκοι, στην Ελλάδα έφτασε κάπως αργά, τον 16ο – 17ο αιώνα και την τρώμε συνήθως μια φορά τον χρόνο.