Γράφει ο Γιώργος Λέκκας Chef

Μερίδες: 4

Χρ. Προετοιμασίας:10΄
Χρ. Ψησίματος: 20΄

Υλικά

  • 4 μπριζόλες χοιρινές χωρίς κόκκαλα και λίπος
  • 80 γρ. αποξηραμένα άγρια μανιτάρια (όπως morels)
  • 100 γρ. φρέσκα άσπρα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • ½ φλιτζ. τσαγιού βραστό νερό
  • ελαιόλαδο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου χωρίς λιπαρά και χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο
  • ¼ φλιτζ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
  • 2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ, τοποθετούμε τα αποξηραμένα μανιτάρια και ρίχνουμε το βραστό νερό. Αφήνουμε για 15΄. Στραγγίζουμε τα μανιτάρια και κρατάμε ¼ φλιτζάνι ζωμό από τα μανιτάρια. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τις μπριζόλες και ψήνουμε για περίπου 5’ σε μέτρια φωτιά. Γυρίζουμε τις μπριζόλες και προσθέτουμε πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 9’. Βγάζουμε τις μπριζόλες σε ένα πιάτο και τις σκεπάζουμε με ένα άλλο πιάτο για να είναι ζεστές. Ρίχνουμε λίγο λάδι στο τηγάνι και σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια, τα φρέσκα και τα αφήνουμε για 5΄λεπτά. Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου, το κρασί, το θυμάρι. Τα αφήνουμε να έρθουν σε σημείο βρασμού και να απορροφήσουν κατά το ήμισυ τα υγρά. Σερβίρουμε τις μπριζόλες και περιχύνουμε με τα μανιτάρια κάθε μπριζόλα.