Η βιταμίνη Β6 είναι η “φτωχή” των θρεπτικών ουσιών, σε σύγκριση με άλλες που εμπλέκονται σε σωματικές διεργασίες. Λειτουργεί κυρίως ως ένα συνένζυμο, σχηματίζοντας ερυθρά αιμοσφαίρια, βοηθώντας τα κύτταρα να παράξουν πρωτεΐνες, την κατασκευή νευροδιαβιβαστών στον εγκέφαλο και την αποδέσμευση της ενέργειας. Υπάρχουν επίσης στοιχεία που υποδηλώνουν ότι παίζει ένα ρόλο στην πρόληψη και τη θεραπεία πολλών ασθενειών.
Από πού τη λαμβάνω:
Μια μερίδα από εμπλουτισμένα δημητριακά για πρωινό με μία μπανάνα και ένα μεγάλο φιλέτο σολομού περιέχει τη συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα. Οι κύριες πηγές Β6 είναι κυρίως τα πουλερικά, το άπαχο κόκκινο κρέας, οι κρόκοι αυγών, τα ρεβίθια, τα λιπαρά ψάρια, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, το λάχανο, τα πράσα, οι μπανάνες και το φύτρο σιταριού.
Μην εφαρμόσετε κάποια δίαιτα προτού συμβουλευτείτε το γιατρό ή το διατροφολόγο σας.
Πηγή: diaita.org