Της Γεωργίας Κατσογριδάκη διαιτολόγος διατροφολόγος

Το ιδιαίτερο συστατικό του, είναι οι ενώσεις του θείου. Μαζί με τα σιναπέλαια, τα σουλφίδια ενεργοποιούν όλους τους πεπτικούς αδένες.

Έτσι παράγονται περισσότερα υγρά. Το σχοινόπρασο είναι ένα μυρωδικό που μοιάζει με το φρέσκο κρεμμύδι, έχει όμως πολύ πιο απαλή γεύση και δεν προκαλεί οσμή στο στόμα.Με αυτό μπορείτε να αρωματίσετε τις σαλάτες.

Στο βράσιμο το άρωμα του χάνεται εντελώς, γιαυτό στις σούπες προστίθεται πάντα στο τέλος. Κόβετε το σχοινόπρασο πάντα με ψαλίδι, γιατί αν το κόψετε πάνω στην τάβλα με μαχαίρι, χάνετε ένα σημαντικό μέρος από τους χυμούς του.