της Γεωργίας Κατσογριδάκη διαιτολόγος διατροφολόγος
Όταν τρίψει κανείς φυλλαράκια ανάμεσα στα δάκτυλα, θα μυρίσει αμέσως τα αιθέρια έλαια. Η αρωματική θυμόλη ενεργοποιεί τη λειτουργία της χολής και του συκωτιού, υποβοηθώντας την πέψη.
Η επίδραση ενισχύεται και από τις πικρές ύλες και την τανίνη, ουσίες άφθονες στη μαντζουράνα.
Η μαντζουράνα νοστιμίζει πολλά φαγητά της μεσογειακής κουζίνας, ενώ επιδρά θετικά στα νεφρά και απομακρύνει με ήπιο τρόπο τα περιττά υγρά.