της Γεωργίας Κατσογριδάκη κλινικός διαιτολόγος διατροφολόγος

Είναι μια πλούσια τροφή πυριτίου που μπορεί να προταθεί όταν λείπει αυτό το στοιχείο. Το κρεμμύδι είναι ένα τέλειο αντισηπτικό και είναι ιδιαίτερα πολύτιμο σε κρυώματα και συμφορήσεις που οφείλονται σε αυτά.

Τα κρεμμύδια μπορούμε να τα καταναλώσουμε με διαφορετικούς τρόπους. Πολλοί τα προτιμούν στη φυσική τους κατάσταση αν υπάρχει όμως πρόβλημα στη χώνεψη τους λόγω των οξειδίων που περιέχουν, τότε πρέπει να μαγειρεύονται και να συνδυάζονται με λίγο μέλι. Μπορούν να εφαρμοστούν σαν κατάπλασμα και στην πλευρίτιδα και στην πνευμονία.