της Γεωργίας Κατσογριδάκη κλινικός διαιτολόγος διατροφολόγος
Το κύμινο χρωστά τη χαρακτηριστική γεύση του στο αιθέριο έλαιο καρβόνη, λόγω της οποίας χρησιμοποιείται από τα παλιά χρόνια ως φυτικό θεραπευτικό μέσο.
Η καρβόνη ενεργοποιεί την παραγωγή γαστρικού υγρού με συνέπεια η πέψη να επιταχύνεται και να λειτουργεί καλύτερα.Εξάλλου, το έλαιο αυτό έχει ηρεμιστική και μικροβιοκτόνα δράση στο έντερο και είναι γιαυτό ευεργετικό για τα φουσκώματα και το δυσάρεστο πρήξιμο της κοιλιάς.