του Τόνι Νζέιμ Διαιτολόγος Διατροφολόγος

Όλοι μας γνωρίζουμε το πόσο δελεαστικό είναι να καταναλώνουμε αρκετή σοκολάτα ή κέικ ή κάποιο άλλο γλύκισμα, ακόμα και όταν ξέρουμε ότι δεν είναι και τόσο υγιεινό, εφόσον ξεπερνούμε το μέτρο!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πόσες φορές σας έχει πιάσει μια εμμονή για κάτι γλυκό, που δε σας αφήνει να ησυχάσετε;

Η προτίμηση στη γλυκιά γεύση έχει τις ρίζες της στα γονίδιά μας και αποτελεί έναν πιθανό μηχανισμό επιβίωσης που χρησιμοποιούμε από τη βρεφική ηλικία μας και που μας κατευθύνει προς θρεπτικά, ασφαλή τρόφιμα, όπως τα φρούτα ή το μητρικό γάλα.

Πολύ συχνά η γλυκιά γεύση συνδέεται στη σκέψη μας με μια γρήγορη ευχαρίστηση, ένα συναίσθημα που μας κατακλύζει, (θα φάω ένα γλυκό τώρα που είμαι στεναχωρημένος/η και θα μου περάσει). Τα συναισθήματα που μπορεί να μας οδηγούν στην αναζήτηση μιαςγρήγορης ευχαρίστησης είναι η λύπη, το άγχος, η στενοχώρια, ακόμα και η ανία. Αφού καταναλώσουμε το γλυκό όμως συχνά βλέπουμε ότι δεν μας βοήθησε καθόλου, γιατί η ευχαρίστηση που πήραμε ήταν στιγμιαία αλλά το πρόβλημα παραμένει και μπορεί να το κάναμε χειρότερο τρώγοντας και κάτι που μας γέμισε θερμίδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε τη συνέχεια

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης