Της Γεωργίας Κατσογριδάκη κλινικός διαιτολόγος διατροφολόγος

Αν και ο Ποπάι το έκανε διάσημο για την περιεκτικότητά του σε σίδηρο, δεν είναι αυτή η μεγαλύτερη αξία του, αλλά η πλούσια περιεκτικότητα του σε φολικό οξύ, ουσία απαραίτητη για τον πολλαπλασιασμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων σε βιταμίνη Α και λίγο σε βιταμίνη C.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σπανάκι:

  • Περιέχει μεταλλικά άλατα, όπως φώσφορο, ασβέστιο, κάλιο και νάτριο
  • Έχει οξαλικά και γιαυτό δε πρέπει να το καταναλώνεται αν έχετε προβλήματα με τα νεφρά, ουρική αρθρίτιδα και ρευματισμούς.
  • Περιέχει πολλές φυτικές ίνες, οι οποίες καταπολεμούν τη δυσκοιλιότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης