Της Γεωργίας Κατσογριδάκη κλινικός διαιτολόγος διατροφολόγος
Αν και ο Ποπάι το έκανε διάσημο για την περιεκτικότητά του σε σίδηρο, δεν είναι αυτή η μεγαλύτερη αξία του, αλλά η πλούσια περιεκτικότητα του σε φολικό οξύ, ουσία απαραίτητη για τον πολλαπλασιασμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων σε βιταμίνη Α και λίγο σε βιταμίνη C.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Το σπανάκι:
- Περιέχει μεταλλικά άλατα, όπως φώσφορο, ασβέστιο, κάλιο και νάτριο
- Έχει οξαλικά και γιαυτό δε πρέπει να το καταναλώνεται αν έχετε προβλήματα με τα νεφρά, ουρική αρθρίτιδα και ρευματισμούς.
- Περιέχει πολλές φυτικές ίνες, οι οποίες καταπολεμούν τη δυσκοιλιότητα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης