του Εμμανουήλ Δημητρούλη Διαιτολόγος Διατροφολόγος

Μερίδες συνταγής: 4

Συστατικά:

  • 250 γρ. σπαγγέτι
  • 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο τεμμαχισμένες
  • 50 γρ. φιλέτα αντζούγιας τεμμαχισμένα
  • ½ κούπα τρίμματα ψωμιού
  • ½ κούπα φρεσκος ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • Φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 κουταλιές σούπας παρμεζάνα
  • αλάτι

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:

Μερίδα: ¼ συνταγής

  • Θερμίδες: 433 kcal
  • Πρωτεΐνη: 14 γρ.
  • Υδατάνθρακες: 58 γρ.
  • Λίπος: 11,4 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 2 γρ.

Οδηγίες:

Βράστε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό για 8-10 λεπτά μαγειρεμένα al dente. Σε αντικολλητικό σκεύος κάψτε το ελαιόλαδο και προσθέστε το σκόρδο και τις αντζούγιες σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά. Ρίξτε τα τρίμματα ψωμιού, το μαϊντανό, το πιπέρι, το αλάτι και σβήστε τη φωτιά. Αναμείξτε τη σπαγγέτι με τη σως και προσθέστε την παρμεζάνα.