του Εμμανουήλ Δημητρούλη Διαιτολόγος Διατροφολόγος
Μερίδες συνταγής: 4
Συστατικά:
- 250 γρ. σπαγγέτι
- 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο τεμμαχισμένες
- 50 γρ. φιλέτα αντζούγιας τεμμαχισμένα
- ½ κούπα τρίμματα ψωμιού
- ½ κούπα φρεσκος ψιλοκομμένος μαϊντανός
- Φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι
- 2 κουταλιές σούπας παρμεζάνα
- αλάτι
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:
Μερίδα: ¼ συνταγής
- Θερμίδες: 433 kcal
- Πρωτεΐνη: 14 γρ.
- Υδατάνθρακες: 58 γρ.
- Λίπος: 11,4 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 2 γρ.
Οδηγίες:
Βράστε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό για 8-10 λεπτά μαγειρεμένα al dente. Σε αντικολλητικό σκεύος κάψτε το ελαιόλαδο και προσθέστε το σκόρδο και τις αντζούγιες σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά. Ρίξτε τα τρίμματα ψωμιού, το μαϊντανό, το πιπέρι, το αλάτι και σβήστε τη φωτιά. Αναμείξτε τη σπαγγέτι με τη σως και προσθέστε την παρμεζάνα.