του Εμμανουήλ Δημητρούλη, κλινικός διαιτολόγος διατροφολόγος
Μερίδες συνταγής: 8
Συστατικά:
450 γρ. ωμά μακαρόνια
450 γρ. λουκάνικα γαλοπούλας
1/3 (80 γρ.) κούπας ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 μικρά κολοκύθια ψιλοκομμένα
6 ψιλοκομμένες φρέσκιες τομάτες
1 πράσινη πιπεριά
½ κόκκινη πιπεριά
1/3 κούπας τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι
τριμμένο μαύρο πιπέρι
φύλλα βασιλικού
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:
Μερίδα: 1/8 συνταγής
Θερμίδες: 410 kcal
Πρωτεΐνη: 18 γρ.
Υδατάνθρακες: 46 γρ.
Λίπος: 17 γρ.
Φυτικές Ίνες: 3,8 γρ.
Οδηγίες:
Βράστε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό. Σε αντικολολητικό σκεύος ψήστε το λουκάνικο γαλοπούλας. Σε άλλο σκεύος τσιγαρίστε το κρεμμύδι και το σκόρδο με το ελαιόλαδο και στη συνέχεια τοποθετείστε τα κολοκύθια και τις πιπεριές. Μόλις τα λαχανικά ψηθούν, ρίξτε το λουκάνικο γαλοπούλας και κατοπιν τις ψιλοκομμένες τομάτες και το βασιλικό. Βάλτε αλάτι και φρέσκο τριμμένο πιπέρι. Ανακατέψτε την παρμεζάνα με τα μακαρόνια και σερβίρετε τοποθετώντας τη σως.