του Εμμανουήλ Δημητρούλη Διαιτολόγος Διατροφολόγος

Μερίδες συνταγής: 4

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συστατικά:

  • 500 γρ. φιλέτο σολομού
  • ¼ κούπας καστανή ζάχαρη
  • 2 κουταλιές γλυκού φρέσκο τριμμένο πιπέρι
  • 1 κουταλιά γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1/3 κούπας σως σόγιας
  • 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φρέσκια πιπερόριζα
  • 1/3 κούπας φυσικός χυμός πορτοκάλι

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:
Μερίδα: ¼ συνταγής

  • Θερμίδες: 315 kcal
  • Πρωτεΐνη: 23 γρ.
  • Υδατάνθρακες: 20 γρ.
  • Λίπος: 14 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 0,2 γρ.

Οδηγίες:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πασπαλίστε τα φιλέτα σολομού με την καστανή ζάχαρη, το πιπέρι και τη σκόνη σκόρδου. Σε αντικολλητικό σκεύος σε μέτρια φωτιά ρίξτε τη σως σόγιας, το ελαιόλαδο και την πιπερόριζα. Λίγο πριν το μείγμα γίνει ομοιόμορφο ρίξτε το χυμό πορτοκαλιού. Βάλτε το μείγμα σε ένα πιάτο και αφήστε τα πασπαλισμένα φιλέτα σολομού να μαριναριστούν για τουλάχιστον 2 ώρες. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 οC και στους ίδιους βαθμούς αφήστε τα φιλέτα σολομού να ψηθούν. Μην ξεχνάτε να τους αλλάζετε πλευρά κάθε λίγα λεπτά ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης