Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 4 λεπτά
Άτομα: 4
Υλικά
• 2 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο
• 16 μεσαίες γαρίδες
• 1 σαλάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια
• 1 ματσάκι ρόκα
• 10 φύλλα φρέσκο δυόσμο ή μέντα
• 1 κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
• 8-10 τοματίνια κομμένα στη μέση
Ντρέσινγκ σαλάτας
• 4 κουταλιές ελαιόλαδο
• 2 κουταλιές ξύδι
• 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
• 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη καστανή
• Χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Για να φτιάξετε το ντρέσινγκ της σαλάτας χτυπάτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ ή σε ένα σέικερ. Ζεσταίνετε σε δυνατή φωτιά ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε τις γαρίδες, καθαρισμένες, με το ελαιόλαδο για 1-2 λεπτά σε κάθε πλευρά.
Σε ένα βαθύ μπολ τοποθετείτε τις γαρίδες, την σαλάτα και την ρόκα, το κρεμμύδι, τα τοματίνια και τον δυόσμο. Περιχύνετε το ντρέσινγκ και ανακατεύετε απαλά με δύο κουτάλια. Σερβίρετε σε ατομικά πιάτα.
Πηγή: kxenos.gr