του Εμμανουήλ Δημητρούλη κλινικός Διαιτολόγος Διατροφολόγος
Με αφορμή την πτώση της θερμοκρασίας, δοκιμάστε σούπα κολοκύθας, η οποία είναι πλούσια σε βιταμίνη Α και αντιοξειδωτικά συστατικά όπως το β-καροτένιο και το λυκοπένιο…
Μερίδες συνταγής: 4
Συστατικά:
700 γρ. κολοκύθα ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι
1 καρότο
1 πατάτα
1 λίτρο γάλα 1,5%
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 κουταλιά σούπας σκόνη τζίντζερ
1 κουταλιά γλυκού σκόνη κάρυ
1/2 κουταλάκι γλυκού μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και προσθέτουμε ψιλοκομμένα τα λαχανικά με τα μπαχαρικά. Αφήνουμε για λίγα λεπτά και μετά προσθέτουμε χλιαρό νερό και το γάλα μέχρι να σκεπαστούν τα συστατικά. Αφήνουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά για περίπου 45 λεπτά ή έως ότου τα λαχανικά μαλακώσουν. Στη συνέχεια πολτοποιούμε τμηματικά τα ψιλοκομμένα λαχανικά και κατόπιν τα επιστρίεφουμε στην κατσαρόλα όπου υπάρχει ο ζωμός των λαχανικών με το γάλα. Βράζουμε για λίγο ακόμα και ανακατεύουμε για λίγα κεπτά μέχρι η σούπα να πάρει ομοιόμορφη βελουτέ μορφή.
Διατροφικές πληροφορίες:
Ενέργεια: 142 kcal
Υδατάνθρακες: 21 g
Πρωτεΐνη: 4.5 g
Λιπαρά: 4.5 g
Φυτικές Ίνες: 3,2 g