του Εμμανουήλ Δημητρούλη Διαιτολόγος Διατροφολόγος
Μερίδες συνταγής: 4
Συστατικά:
4 φιλέτα μοσχαριού χωρίς το λίπος (180 γρ. το καθένα)
Αλάτι και φρέσκο τριμμένο πιπέρι
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
2 κούπες φρέσκα μανιτάρια τεμμαχισμένα
¾ κούπας ροζέ κρασί
¼ κούπας μπαλσάμικο
¼ κούπας ψιλοκομμένο πράσινο κρεμμύδι
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:
Μερίδα: ¼ συνταγής
Θερμίδες: 381 kcal
Πρωτεΐνη: 25 γρ.
Υδατάνθρακες: 10,1 γρ.
Λίπος: 21 γρ.
Φυτικές Ίνες: 0,6 γρ.
Οδηγίες:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς C. Πασπαλίστε τα φιλέτα με αλάτι και πιπέρι και κατόπιν τοποθετήστε τα σε αντικολλητικό σκεύος όπου έχετε ρίξει 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και ψήστε τα σε μέτρια φωτιά. Μόλις κοκκινίσουν βάλτε τα στο φούρνου για περίπου 15 λεπτά. Εντω μεταξύ, ρίξτε 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο σε αντικολλητικό σκεύος και ψήστε τα μανιτάρια.Προσθέστε μετά από 5 λεπτά το κρασί και μετά από άλλα 5 λεπτά προσθέστε το μπαλσάμικο. Μόλις το μείγμα είναι ετοιμο προσθέστε αλάτι, πιπέρι και το κρεμμύδι. Περιχύστε τα φιλέτα με τη σως που φτιάξατε και σερβίρετε.