του Εμμανουήλ Δημητρούλη Διαιτολόγος Διατροφολόγος 

Μερίδες Συνταγής: 4

Συστατικά συνταγής:

  • 450 γρ. βρασμένα ρεβύθια με λίγο ζωμό
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές σούπας ρίζα ginger ψιλοκομμένο ή σκόνη ginger
  • 2 ξυλάκια κανέλλας
  • 1 κουταλιά γλυκού κύμινο
  • 1/2 κουταλιά γλυκού κόλιανδρος
  • 1 κουταλιά γλυκού πιπέρι cayenne
  • 1 κουταλιά γλυκού κουρκουμάς
  • 3 γαρίφαλα
  • αλάτι και πιπέρι
  • λίγος φρέσκος κόλιανδρος ή μαΐντανός

Εκτέλεση:

Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό σκεύος και σωτάρετε το κρεμμύδι. Κατόπιν προσθέστε το σκόρδομ το γαρίφαλο, την κανέλλα, τον κόλιανδρο, κύμινο, αλάτι, πιπέρι, cayenne πιπέρι και κουρκουμά. Για 2-3 λεπτά αφήστε τα συστατικά σε μέτρια φωτιά και κατόπιν ρίξτε τα ρεβύθια μαζί με το ζωμό τους και για λίγα λεπτά αφήστε τα να πάρουν τα αρώματα από το κάρυ. Σερβίρετε και γαρνίρετε με φρέσκο κόλιανδρο ή μαΐντανό.

Διατροφικές Πληροφορίες ανά μερίδα: 1/4 συνταγής

  • Ενέργεια: 265 kcal
  • Υδατάνθρακες: 40 g.
  • Πρωτεΐνη: 8 g
  • Λιπαρά: 9 g
  • Φυτικές Ίνες: 8.6 g.
  • Χοληστερόλη: 0 mg