Η κόκκινη σάλτσα σοφρίτο (sofrito) που χρησιμοποιείται ευρέως στις συνταγές της Μεσογειακής κουζίνας είναι γεμάτη με πολύτιμα αντιοξειδωτικά συστατικά που προστατεύουν την καρδιά, σύμφωνα με μία ισπανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Food Chemistry.
Η σάλτσα σοφρίτο παρασκευάζεται με διάφορες παραλλαγές αλλά τα βασικά της συστατικά είναι ντομάτα (το κύριο συστατικό), κρεμμύδι, σκόρδο, ελαιόλαδο, πράσινη πιπεριά και ενδεχομένως άλλα λαχανικά. Να σημειωθεί ότι η λέξη σοφρίτο έχει ισπανική καταγωγή και σημαίνει ελαφρό τηγάνισμα.
Διαβάστε τη συνέχεια στο coremag.gr!