Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο καλύτερος τρόπος για να περάσουν τα παιδιά χρόνο με τους γονείς τους είναι να φτιάξουν γρήγορες, υγιεινές συνταγές. Τα σνακ στο σχολείο είναι πολύ σημαντικά, καθώς παρέχουν ενέργεια για τις σωματικές και πνευματικές δραστηριότητες των παιδιών.

1. Κέικ με κολοκύθι και καρύδια

Υλικά

100γρ. μέλι ή σιρόπι σφενδάμου ή σιρόπι από χουρμά

½ φλ. ελαιόλαδο

2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

100γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%

3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.γ αλάτι

1 κ.γ. μαγειρική σόδα

1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού

1 κ.γ. κανέλα

1/2 κ.γ. baking powder

2 κολοκυθάκια τριμμένα

1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το γλυκαντικό της επιλογή μας, το λάδι, τα αυγά και τη βανίλια μέχρι να αναμειχθούν καλά. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε το αλεύρι, το αλάτι, τη μαγειρική σόδα, το ξύσμα λεμονιού, τη κανέλα,το baking powder και το γιαούρτι. Στην συνέχεια αναμειγνύουμε τα δυο μείγματα και προσθέτουμε το τριμμένο κολοκύθι και τα καρύδια. Βάζουμε στο μείγμα σε μια αντικολλητική φόρμα για κεικ και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου.

 

2. Μάφιν σοκολάτας

Υλικά

2 μπανάνες

80γρ. σταγόνες κουβερτούρας

150γρ. βρώμη αλεσμένη

2κ.σ. μέλι

100 ml γάλα της επιλογής σου

1κ.γ. Baking powder

Εκτέλεση

Αφού έχουμε χτυπήσει στο μίξερ τη βρώμη και την μπανάνα μέχρι να ομογενοποιηθούν, σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το μείγμα σε φορμάκια για μαφινς και ψήνουμε για 15-20 λεπτά στους 180 βαθμούς.

 

3. Μπισκότα λεμονιού

Υλικά

80 γρ. αλεύρι ολικής

80γρ. αλεύρι βρώμη

50 γρ. ελαιόλαδο

60 γρ. μέλι

10 γρ. λιναρόσπορο σε σκόνη

2 κ.σ. χυμό λεμονιού

1 κ.γ. baking powder

ξύσμα λεμονιού

1 κ.γ. υγρή βανίλια για επιπλέον άρωμα

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο δοχείο αφού αναμειγνύουμε όσο καλύτερα γίνεται μεταξύ τους το ελαιόλαδο μαζί με το μέλι πρόσθεσε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τον λιναρόσπορο και τη βανίλια. Συνέχισε προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι μαζί με το baking powder και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί ένα “βουτυρένιο” μείγμα. Καλύπτουμε το δοχείο με μια μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 30-60 λεπτά.. Όταν είναι έτοιμο το μείγμα φτιάχνουμε μικρές μπαλίτσες και ανάλογα με το πάχος που θέλουμε και ψήνουμε στους 180C για 10-15 λεπτά.

 

4. Τυροπιτάκια κουρού

Υλικά

Για τη ζύμη

300γρ. αλεύρι ολικής για όλες τις χρήσεις

100μλ ελαιόλαδο

180γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2%

1κ.γ. αλάτι

1κ.γ. baking powder

½ κ.σ. ξίδι

Για την γέμιση:

100γρ. ανθότυρο

80γρ. φέτα 12%

1/2 φλ. τριμμένες πολύχρωμες πιπεριές

1κ.σ. ρίγανη

Πιπέρι

Αλάτι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά της ζύμης και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει το ζυμάρι. Στην συνέχεια σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά της γέμισης μέχρι να ομογενοποιηθούν. Με ένα μαχαίρι κόβουμε την ζύμη σε ίσα κομμάτια και ανοίγουμε με τα χέρια μας τα ζυμαράκια γεμίζοντας τα με 1κ.σ. από την ζύμη. Φτιάχνουμε τα τυροπιτάκια και τα βάζουμε σε ένα ταψί στην λαδόκολλα και ψήνουμε για 15-20 λεπτά στους 180 βαθμούς.

 

5. Κέικ πατάτας

Υλικά

500 γρ. Λιωμένη πατάτα (πουρές)

200 γρ. μοτσαρέλα λευκή

3 αυγά

4 φέτες Γαλοπούλα

Φρέσκο Κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)

1 Πιπεριά

Εκτέλεση

Αναμειγνύουμε τις λιωμένες πατάτες, τα αυγά, τη μοτσαρέλα ,τη γαλοπούλα και το φρέσκο κρεμμύδι μεταξύ τους και γαρνίρουμε με πιπέρι αν θέλουμε. Παίρνουμε φόρμες για κεκάκια (αντικολλητικές) και ρίχνουμε μέσα στην κάθε θηκούλα λίγο από το τριμμένο μας τυρί. Τοποθετούμε στην κάθε θηκούλα την επιθυμητή μας ποσότητα και ψήνουμε στον φούρνο για 30-35 λεπτά στους 200°C μέχρι να πάρουν χρώμα.

Πηγή: govastiletto.gr