Αυτή η τριάδα θρεπτικών συστατικών αφομοιώνεται πιο αργά από τους απλούς υδατάνθρακες, γεγονός που βοηθά στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, κρατώντας μας χορτάτους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και με μικρότερο αριθμό θερμίδων.

Προσθέτοντας δε και υδατάνθρακες από τρόφιμα ολικής αλέσεως στο μενού μας αποφεύγουμε την ευερεθιστότητα και τις λιγούρες που την συνοδεύουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ας δούμε κάποια ιδανικά σνακ που μπορούμε να καταναλώνουμε χωρίς «ενοχές» μεταξύ των κυρίων γευμάτων της ημέρας.

5 υγιεινά και θρεπτικά σνακ που μας γεμίζουν ενέργεια και όχι… θερμίδες

1 Κρακέρ λιναρόσπορου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προμηθευτείτε ή ακόμα καλύτερα, φτιάξτε μόνοι σας κράκερ που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, όπως αυτά από σπόρους λιναριού και συνδυάστε τα με τυρί cottage ή κρέμα αβοκάντo.

Για σπιτικά κράκερ, δοκιμάστε την παρακάτω εύκολη συνταγή:

Υλικά
1 κούπα βούτυρο αμυγδάλου
1 κουτ. σούπας λιναρόσπορος (κοπανισμένος και διαλυμένος σε 3 κουτ. σούπας νερό)
1 πρέζα αλάτι
1 κουτ. σούπας διατροφική μαγιά (προαιρετικά)
Σκόρδο σε σκόνη (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά και φτιάχνουμε μία ζύμη.
Βάζουμε τη ζύμη ανάμεσα σε 2 κομμάτια λαδόκολλας και την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο με τη βοήθεια ενός πλάστη.
Χαράζουμε τη ζύμη σε μικρά τετράγωνα κομμάτια.
Ψήνουμε τα κράκερς στον φούρνο, στις αντιστάσεις, για 15 λεπτά.

Διαβάστε περισσότερα στο govastiletto.gr!

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης