…Χωρίς γλουτένη και αυγά. Ελαφριά, χαμηλή σε θερμίδες και χορτοφαγική αν επιθυμείτε. Σε περίπτωση που το γεύμα είναι χορτοφαγικό αντικαταστήστε τη ζελατίνη με αντίστοιχο προϊόν που διατίθεται στα καταστήματα υγιεινής διατροφής.

1. Βάλτε τη ζελατίνη σε 3 κ.σουπ. νερό και αφήστε να μουλιάσει για 5 λεπτά. Βάλτε το γάλα σόγιας, το ξύσμα, τη βανίλια, τη ζάχαρη και το ποτό σε ένα τηγάνι. Μόλις φτάσει σε βρασμό αφαιρέστε από τη φωτιά και ανακατέψτε με τη ζελατίνη.

2. Αφήστε να κρυώσει για 10 λεπτά. Σουρώστε το μείγμα γάλακτος και στη συνέχεια μοιράστε το σε 4 φορμάκια ή ποτήρια. Σκεπάστε τα και καταψύξτε μέχρι να πήξει (περίπου 1 ½ ώρα).

Περισσότερα στο diaita.org