της Ιουλίας Χαριστού διαιτολόγος Διατροφολόγος
Συστατικά:
- 6 ασπράδια αυγών πολύ καλά χτυπημένα
- 1 πρέζα θαλασσινό αλάτι και πιπέρι άσπρο
Για τη γέμιση :
- 60 g στήθος γαλοπούλας βραστή (5 φέτες περίπου)
- 60 γρ.cottage 2,2 % λιπαρά ή μαλακή μυζήθρα
- 1/2 φλιτζάνι κομμένα πράσα
- 1 πρέζα θαλασσινό αλάτι και πιπέρι άσπρο
Προετοιμασία :
1) Σοτάρετε τα πράσα σε λίγο νερό, με μια πρέζα αλάτι και πιπέρι,
2) Περιμένουμε να κρυώσει και τα ανακατεύουμε με τη μαλακή μυζήθρα ή το cottage και το στήθος γαλοπούλας;
3) Χτυπάμε πολύ καλά τα ασπράδια αυγών μαζί με το αλάτι και το πιπέρι;
4) Θερμαίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και μεταφέρουμε τα ασπράδια αυγών στη μέσης της θερμότητας.
5) Για να σκληρύνουν προσθέστε λίγο τυρί για συμπλήρωση
6) Διπλώστε την ομελέτα σε μισό φεγγάρι και την γεμίζουμε με το υπόλοιπο μίγμα
7) Γαρνίρετε με φύλλα μαϊντανού.
Οι διατροφικές πληροφορίες:
- 212.4 Kcal
- 41, 3 g πρωτεΐνης
- 8 g υδατανθράκων
- 1, 6 g λίπους