Αν αναζητάτε το μαγικό ελιξίριο που θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος, τότε θα μπορούσατε να καταναλώσετε άφοβα μηλόξυδο, σύμφωνα με  τα διαδικτυακά φόρουμ που εκθειάζουν τα οφέλη του. Τα οφέλη όμως είναι αμφισβητήσιμα, αναφέρει η Lisa Cimperman, RDN, LD, κλινική διαιτολόγος στο Πανεπιστήμιο του Κλήβελαντ επισημαίνοντας πως η υπερβολική κατανάλωση μηλόξυδου μπορεί να είναι επιβλαβής για την υγεία.

Το μηλόξυδο θεωρείται ότι συμβάλει στην απώλεια βάρους, βοηθάει στη δυσπεψία, ενώ έχει ακόμη ειπωθεί ότι βοηθάει τους ανθρώπους να ελέγξουν το διαβήτη. Είναι όμως γεγονός ότι δεν υπάρχουν μελέτες που να υποστηρίζουν κάτι τέτοιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην πραγματικότητα, το μηλόξυδο εάν καταναλώνεται υπερβολικά μπορεί να έχει τα αντίθετα αποτελέσματα. “Οι άνθρωποι έχουν την τάση να σκέφτονται ότι το περισσότερο είναι πάντα και καλύτερο, αλλά η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων μηλόξυδου θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρές αρνητικές συνέπειες για την υγεία “, προσθέτει η Cimperman. Για παράδειγμα η κατανάλωση μηλόξυδου σε μορφή δισκίου, προκαλεί ερεθισμό του οισοφάγου επειδή είναι πολύ όξινο. Αυτή η οξύτητα είναι επίσης επιβλαβής για τους ανθρώπους που πάσχουν από γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση.

Επιπλέον, πολλοί άνθρωποι με διαβήτη τύπου 1 και τύπου 2 παρουσιάζουν γαστροπάρεση, η οποία μπορεί να αποτρέψει το στομάχι από τη σωστή και γρήγορη κένωση και ακόμα εμποδίζει τη σωστή διαχείριση της γλυκόζης στο αίμα. Αν κάποιος λοιπόν με γαστροπάρεση λάβει μηλόξυδο, τότε θα μπορούσε να κάνει την κατάσταση ακόμη χειρότερη.

Συμβάλει τελικά το Μηλόξυδο στην απώλεια βάρους;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια πρόσφατη μελέτη 14 ατόμων έδειξε ότι εκείνοι που έπιναν μια κουταλιά της σούπας μηλόξυδο αναμιγμένη σε 236ml νερού πριν από το γεύμα είχαν χαμηλότερα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα. Αυτό μπορεί να συμβαίνει επειδή το ξύδι παρενέβαινε στη διαδικασία της πέψης του αμύλου. “Η αναστολή της πέψης του αμύλου μπορεί να οδηγήσει σε μείωση των θερμίδων του γεύματος σας”, συμπληρώνει η Cimperman. Αυτοί οι ισχυρισμοί όμως δεν μπορούν να ληφθούν σοβαρά υπόψιν, καθώς η έρευνα είχε πολύ μικρό αριθμό συμμετεχόντων…

Με άλλα λόγια, αν θέλετε να ενσωματώσετε το μηλόξυδο στη διατροφή σας, τότε κάντε το με μέτρο.  Μην καταναλώνετε σκέτο μηλόξυδο αλλά ανακατέψτε το με νερό ή κάποιο άλλο ρόφημα για να μετριάσετε την οξύτητα. Ακόμα καλύτερα ανακατέψτε το με ελαιόλαδο και προσθέστε το στις σαλάτες σας ως εναλλακτική λύση μιας σως χαμηλή σε θερμίδες.

 Σε συνεργασία με το Diettv.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης