Υλικά

  • 500 γρ. αρακάς
  • 1 κιλό μοσχαράκι γάλακτος, κομμένο σε μερίδες
  • 300 γρ. κρεμμυδάκια
  • 500 γρ. ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι άνηθος ψιλοκομμένος
  • Λίγη ζάχαρη
  • Λίγο αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε και στραγγίζουμε το κρέας. Ζεσταίνουμε το λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Κατόπιν προσθέτουμε το κρέας και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 10΄.
Προσθέτουμε την ντομάτα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 30΄.

Τέλος, ρίχνουμε τον αρακά, τον άνηθο, τη ζάχαρη και 1 φλιτζάνι ζεστό νερό και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει το κρέας και ο αρακάς. Στο τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι.

Πηγή: icookgreek.com