Υλικά
- 500 γρ. αρακάς
- 1 κιλό μοσχαράκι γάλακτος, κομμένο σε μερίδες
- 300 γρ. κρεμμυδάκια
- 500 γρ. ντομάτα ψιλοκομμένη
- 2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι άνηθος ψιλοκομμένος
- Λίγη ζάχαρη
- Λίγο αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε και στραγγίζουμε το κρέας. Ζεσταίνουμε το λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Κατόπιν προσθέτουμε το κρέας και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 10΄.
Προσθέτουμε την ντομάτα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 30΄.
Τέλος, ρίχνουμε τον αρακά, τον άνηθο, τη ζάχαρη και 1 φλιτζάνι ζεστό νερό και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει το κρέας και ο αρακάς. Στο τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι.
Πηγή: icookgreek.com